Bursa’da Veliler İsyan etti: “Bunun adı Rezillik!”

Bursa’da Yıldırım - Ahmet Vefik Paşa Lisesi’nin spor salonunun eşya ile doldurulması, okulların açıldığı halde yapılan uyarılara rağmen boşaltılmaması velilerin isyan etmesine neden oldu. Seslerini duyuramadıklarını dile getiren veliler, çocuklarının sağlıklı koşullarda spor yapması için yetkililerden yardım istediğini bildirdi…
 Tarih: 06-09-2021 00:48:39   Güncelleme: 06-09-2021 02:21:39
Bursa’da Veliler İsyan etti: “Bunun adı Rezillik!”

Bshaberler / Sevinç Çelebi

Her çeşit spor faaliyetini Türk gençliğinin millî terbiyesinin ana unsurlarından biri olarak kabul eden, bu sene aramızdan ayrılışının 83. yıl hüznünü yaşadığımız ulu önderimiz Atatürk, genç nesilin bilimin ışığında ruhen, ahlâken, zihnen ve bedenen çok iyi bir konumda olmasını istemiş, bu uğurda spor faaliyetlerine ve sporculara çok büyük değer vermişti. Atatürk, bir sporcuda yalnızca beden gücü ve yetenek değil, tüm bunların yanı sıra, iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını talep etmiş ve bu düşüncesini de; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” sözleriyle dile getirmişti.

Ancak ulaşan bilgi ve fotoğraflara göre, öyle görünüyor ki Bursa’nın Ahmet Vefik Paşa Lisesi’nde durumlar hiç de iç açıcı değil!

Tüm çabalarına  rağmen seslerini duyuramadıklarından şikayetçi olan veliler, çocuklarını gönderdikleri okulda karşılaştıkları manzara karşısında ‘şok’ olduklarını söylediler.

Gönderdikleri fotoğraflarda da görüldüğü gibi, okulda bulunan ve çocukların spor yapmak için var olan spor salonu, amacının dışına çıkmış ve ‘eşya deposu’ vazifesini görüyor. 

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA SPOR İHTİYAÇLARI VAR

Karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndüklerini söyleyen veliler “Uzun süren pandemi sürecinden sonra, çocuklarımızın her zamankinden daha fazla spora ihtiyaçları var. Ancak gelin görün ki spor salonu eşya ile yığılı ve kullanıma kapalı vaziyette durmaya devam ediyor.

Bu durumda sormak istiyoruz: Öğrenciler (çocuklarımız) nerede spor yapacaklar?

Her kim ki konuyla ilgiliyse lütfen bu büyük yanlışın düzeltilmesi için bizlere yardımcı olsun.

BUNUN ADI ‘REZİLLİKTİR’

Olimpiyat’larda böylesi başarılar edinilirken, göğsümüz kabarırken, Türk Bayrağımız dalgalanırken, bir okulun spor salonunun kapatılarak depoya çevrilmesi rezilliktir!

Bu ayıba acilen bir son verilmesini, çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde okula gidip ders görecekleri gibi, spor faaliyetlerini de olması gereken yerde, spor salonunda yapabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve ileri gelen büyüklerimizden yardımcı olmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

  Kaynak: bshaberler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ŞİKAYETLER Haberleri
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI