Savaş suçu mahkemesinde ilk! Rus asker suçlu bulundu

İşgalin dördüncü gününde 62 yaşındaki bisikletli bir sivili işgalin öldürme emri veren 21 yaşındaki Vadim Shishimarin, Kiev'de kurbanın eşiyle yüz yüze geldi.
 Tarih: 19-05-2022 01:03:12   Güncelleme: 19-05-2022 01:58:12
Savaş suçu mahkemesinde ilk! Rus asker suçlu bulundu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi seksen dördüncü gününe girerken, savaş suçlarından yargılanan bir Rus asker mahkum oldu.

21 yaşındaki Vadim Shishimarin, işgalin başından bu yana savaş suçundan hüküm giyen ilk asker oldu.

Rus asker Shishimarin, işgalin ilk günlerinde 62 yaşındaki bir sivilin ölüm emrini vermekle suçlanıyordu. 28 Şubat tarihinde Sumi'nin doğusundaki Chupakhivka köyünde bisikletle ilerleyen 62 yaşındaki erkek, Shishimarin'in komutasındaki askerler tarafından hedef alındı.

Rus ordusunda tank komutanı olan Vadim Shishimarin, dört arkadaşıyla birlikte bir araç çaldı. Chupakhivka köyü yakınlarına giden beş asker, burada bisikletiyle seyahat eden kurbanla karşılaştı.

Rus asker, yanındaki arkadaşlarına bisikletli sivilin vurulmasını emretti ve Kalaşnikof silahtan çıkan kurşunlar Ukraynalı erkeği öldürdü.

Ukraynalı savcılar, Rus askerlere yönelik davaların devam edeceği bilgisini paylaşıyor.

Başkent Kiev'deki küçük bir salonda görülen davayı yerinde izleyen BBC Doğu Avrupa muhabiri Sarah Rainsford, Rus askerin elleri bağlı şekilde mahkemeye çıkarıldığını bildiriyor:

Rus asker Vadim Shishimarin, ömür boyu hapis cezasıyla yüz yüze.

Rusya lideri Vladimir Putin'in işgal emri vermesiyle başlayan savaş, dünyayı geri dönülemez şekilde değiştirdi. Başkent Kiev çevresinden püskürtülen işgalci Rus birlikleri, Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov'un etrafından da uzaklaştırıldı. Rus ordusu, güneydeki Herson ve Mariupol şehirlerini işgal etti.

Batılı istihbarat örgütleri, Rus ordusunun en az 15 bin askerini kaybettiğini bildiriyor. Ukrayna'da öldürülen Rus generallerin sayısı 10'u, albayların sayısı ise 40'ı geçiyor.

  Kaynak: www.milliyet.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI