Tarihi dokuya yakışmıyor! (Özel Haber)

Bursa’nın en eski ve tarihi yerleşimlerinden olan Setbaşı ve Yeşil arasındaki yolların tarihi dokuya yakışmadığı belirtiliyor. İşte ayrıntılar….
 Tarih: 14-05-2020 17:19:30   Güncelleme: 14-05-2020 19:49:30
Tarihi dokuya yakışmıyor! (Özel Haber)

Sevinç ÇELEBİ

Bshaberler’e ulaşan Sercan Çelik ismindeki vatandaş, üzüntüsünü şu şekilde aktardı; “Güzel Bursa’mızın tam merkezinde bulunan ve şehrimize  hiç de yakışmayan bir durumu paylaşmak ve yetkililerden çözüm bulmalarını rica ediyorum. Tarihi ve turistik olarak yoğun bir bölge olan Yeşil cami ve türbesine giden yolların asfalt durumları çok rezil halde. Yollarda çökmeler ve çukurlar mevcut.

Zaten yollarımızın her yeri yama yapılarak geçiştirilmiş durumda. Osmanlı’ya başkentlik yapmış, tarihi dokusuyla yerli yabancı herkesin merak ettiği Setbaşı ve Yeşil bölgesindeki yolların, kaldırımların bu mekâna yakışır bir hale getirilmesi gerekmez mi?

Kaldırımda yürürken insan zorlanıyor, bozuk kaldırımda takılıp düşmemek için çaba harcıyor. Bu durum kesinlikle tarihi dokuya yakışmıyor!  Bir an evvel müdahale edilmeli.”

 

Sokağa çıkma yasağı fırsata çevirilebilir

Diğer yandan Kent Meydanının kaldırımlarına da dikkat çeken Çelik, “Kent merkezinde hizmet veren metronun zeminini oluşturan rayların kenarlarındaki açıklık çeşitli risklere sebep oldu ve olmaya da devam ediyor. Mesela bu açık alanlar sebebiyle birçok bisiklet ve motor sürücüsü düştü. Sokağa çıkma yasağında kaldırımlar çok rahat bir şekilde onarılabilir” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ŞİKAYETLER Haberleri
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI