HİLMİ ÇETİN
  16-02-2022 13:53:00

Futbol hatayı affetmez!

Futbol, rakibin hatalarından faydalanıp sonuca gidilen bir oyun şeklidir.

Yoksa hata yapacak olursan futbolda son noktayı koyabilirsin.

Rakibiniz Tuzlaspor, önce 10 kişi ve maçın son 30 dakikasında 9 kişi oynamak zorunda kalıyor ve kora kor mücadele etmek, rakibi hata yapmaya zorlamak yerine sen hata yapıyorsan sonuca gitmek zorlaşır.

Hele ki kaleci Erhan’ın kalesini terk ederek oyunu izlemesi sonucu yenilen gol sonrası futbolu konuşmanın bir anlamı yoktur.

Rakibin eksik kalmasından sonra sen kendi bölgende geri paslar yapmaya devam edersen ‘Bu neyin nesi!?’ diye sorarlar adama.

Bu oyun şekli rakibin her zaman işine gelen bir oyun şeklidir.

Tuzla maçı da böyle bir maç oldu.

Eksik kalmış bir takıma karşı hızlı hücumu düşünmeyen bir futbol ortaya koymak takımı başarıya taşımaz, taşımadığı gibi rakibin savunma anlayışına katkı yapmak demektir.

Bursaspor’un ve diğer tüm takımların en büyük zaafı katı savunma yapan takımlara karşı çözüm yollarının üretilmemiş olmasıdır.

Bursaspor, Tuzla maçında bu oyun anlayışını bir kez daha yaşadık.

Kanatlardan gelerek gol aramak ve ya uzaktan kaleye şut atarak sonuca gidilemediği için her geçen dakika Tuzlaspor’un direncini arttırdı.

Daha ilk yarıda Namık ile Tuğbey ile gelen fırsatları harcıyorsan ve pozisyonları kaçırıyorsan bundan sonra işimiz çok zor demektir.

Sonuç olarak kendi sahanda oynamanın avantajını ve taraftarın desteğini bundan sonra alamıyorsan suçu kendinizde arayacaksınız.

Ortaya konulan bu futbolla Bursaspor artık bir yere gidemez.

Ne kadar mücadele ederseniz edin gol atamıyor ve sonucu lehine çeviremiyorsanız acilen önlemler almak zorundasınız.

Bazı oyun kurgularını bazı oyuncular üzerine yüklemekten çok her futbolcunun aynı azim ve şevkle sonucu alacak futbolu ortaya koymalarıdır.

Bu futbol ortaya konuluyor mu?

Zaman zaman ortaya konulsa da yapılan ferdi hatalar bütün kazanımlarının yok olmasına neden olmaktadır.

Bursaspor böyle bir maçı daha geride bırakırken, oynanan bu maçtan da bazı dersler çıkararak önümüzdeki maçlarda sonuca dayalı futbol ortaya koymaları esas olmalıdır.

Bakıyorsunuz bir maçta bir oyuncu sahne alırken bir sonraki maçta kaybolmaları iyi analiz edilmeli ve çalışma yöntemleri değiştirilmelidir.

  Bu yazı 7019 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI