HİLMİ ÇETİN
  16-04-2022 13:06:00

Puanlar yok oluyor

Bursaspor hızlı başladığı maçta golü de ilk dakikalarda buldu.

Namık Alaskarov ile golü bulduktan sonra Bursaspor daha çok hareketlenmesi gerekirken, bu kez İstanbulspor boksörün yumruk yemesi gibi uyandı ve Bursaspor kalesine daha hızlı hücumlar yaparak bir an önce golü bulmak için Bursaspor savunmasını zorladı.

Bu amacına da bir köşe atışı sonrası beraberliği sağladı İstanbulspor.

Buraya kadar hakem Burak Pakkan iyisiyle kötüsüyle objektif bir yönetim göstermek isterken verdiği kararlarda ibre yavaş yavaş İstanbulspor lehine kaymaya başladığı gözlendi. 

Ancak Bursaspor’un ortaya koyduğu oyunda yine pas hataları devam ederken rakip kaleye vurulan topların bazıları kaleci Alperen tarafından kurtarılırken, bazıları da auta gitti.

İkinci yarı daha farklı bir Bursaspor izlemeyi beklerken yine her zaman olduğu gibi sanki rakipsiz bir alanda top oynuyormuş gibi top kullanmalar, zaman zaman ayaklarındaki topu kaptırmaları sonrası oluşan sertliklerde hakemin tek taraflı hareketleri görerek kararlar vermesi İstanbulspor’un bir destekçisi gibi ortaya çıkan görüntü sahada rahatsızlık yarattı.

Tabi ki bu hareketleri sonrası yedek kulübesindeki hareketlenmeler ortaya çıktı.

4. Hakem kendini hissettirmeye başladı.

Yaptığı uyarılar sonrası özellikle Pedro’nun penaltı pozisyonunda düşürülmesinden sonra Mustafa Er’e yaptığı itiraz sonrası kırmızı kartla saha dışına gönderdi., Pedro’ya gösterilen hakemi aldatmaya yönelik sarı kart her şeyin tuzu biberi oldu.

O anda İstanbulspor 2-1 galip durumdaydı.

İlk yarı İstanbulspor’a verilen penaltı kararına bakılırsa bu penaltının mutlaka verilmesi gerekirdi.

Demek ki hakem gündeme gelerek, gündemde kalmayı amaçlamış ve ya bazı takımlara yardımcı olmak istemiş olabilir.

O karar hakemin takdiri ve vicdanı sorumluluğudur.

Bir kez daha görüldü ki Bursaspor üzerine bazı oyunlar oynanıyor, ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen başarısızlığı bu tür olaylara bağlamak ta son derece yanlıştır.

Bursaspor çalışmalarını sürdürmeli ve kendi kararını kendisi vermelidir.

Sonuç olarak belki 2-2 bitecek maç hakemin kötü yönetimi ve takımın 10 kişi kalmasından sonra Bursaspor’un 3-1 mağlubiyeti ile sonuçlanmıştır.

Salı günü oynanacak olan Gençlerbirliği maçı sakın hafife  alınmasın, sahamızda oynanacak en önemli maç olacaktır. 

  Bu yazı 6752 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI