NAZAN BOZAN
  18-10-2023 14:25:00

Yarına Şans Ver

Nasıl güzel bir geceydi! Amaç nasıl kayda değer, önemliydi… Katılımcılar nasıl nitelikli ve bilinçliydi.

Kurucusu olduğu ‘Yarına Şans Ver’ Derneği’nin Cumhuriyet Gecesi’nde hem milli duygulara zirve yaptırdı, hem manevi değerlere. Önceki gece Merinos AKKM’de kısa adı YASAV olan Bursa'da sağlık, eğitim, spor alanında faaliyette bulunan Yarına Şans Ver derneğinin başkanı olan kendi ve kalbi güzel olan arkadaşımın derneğinden bahsediyorum sizlere.

Bundan 2,5 yıl önce Yarına Şans Ver'mek için çok zaman yok diye yola çıkan Emire Cantürk Eren yılın en kısa gününde 21 Aralık'ta konusunda öncü 35 iş kadınıyla kurmuş derneği.

İhtiyaç sahibi kişilere aynı ve nakdi yardımda bulunmak, toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlamak, iyi insan ve iyi toplum inşasına hizmet etmek, yeni iş birliği modelleri, projeleri ile çağdaş, sürdürülebilir yardımlaşma, dayanışma ağları oluşturmak olmuş temel amaçları.

O muhteşem gecedeki konserin gelirini ana sponsorluğunu üstlendikleri Uludağ Atletik kulübündeki sporcu genç kızlarımızı yetiştirmek için oluşturdukları Spor Fonuna aktaracaklar.

Konsere gelirken bir de kitap imzalayıp getirmemi rica eden Emire Cantürk Eren'e, "Seve seve ama konserde kitap neyin nesi" diye sorduğumda Hatay' da kurulacak olan BTSO GEÇİCİ YAŞAM ALANI ETÜT MERKEZİ'ne kitap desteği olarak aktarılacak deyince...

Koşa koşa gittim.

Bunca yoğun programıma karşın. Malumunuz çok okuyan ve yazmaktan büyük keyif alan kadın olarak bu projede olan her adım benim için çok önemliydi.

Cumhuriyetin 100. Yılında sektöründe marka olan 100 kadın vardı koroda.

Gecenin teması Atatürk ve Cumhuriyetti.

Sahnede büyükleri ile birlikte şarkı söyleyen bir çocuk korosu vardı, Cumhuriyet' in genç dinamik fidanları olarak sporcularımız vardı, son yıllarda nefeslerimizi tutup, maçlarını duygu seliyle izlediğimi yardımlaşma, dayanışma vardı, özlediğimiz En önemlisi UMUT vardı, yitirdiğimiz..

Sevgili Emire, başta seni ve senin nezdinde emeği geçen, hizmet bilinciyle çaba gösteren tüm kadınları yürekten kutluyorum..

Yarınlar hep ŞANS dolu olsun!

  Bu yazı 2384 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI