ŞULE GÜLENÇ
  20-03-2020 19:11:00

İyiye mi gitsin istiyoruz, yoksa kötüye mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs, bilimsel adıyla COVID-19 şu sıralar ülkemizde de gündemden düşmeyen bu hastalık ve halkımız dahil bütün dünyayı tedirgin etmiş durumda. 

Ülkemizde ortaya çıkmadan önce aslında durumun ciddiyetinin çok fazla farkına varıldığı söylenemez.

Ama savaş çıkmış, kıtlık gelmiş gibi marketlere saldırıldığı da aşikâr. Özellikle hastaların ortaya çıkması ile birlikte fırsatçıların da ortaya çıkıp, kolonya ve maske başta olmak üzere geri kalan besin ve kişisel ihtiyaçların fahiş fiyatlar ile elden çıkarılmaya çalışılması, hastalıktan çok durumun kullanılmaya çalışıldığının bir göstergesi olmuştur.

Ülke olarak dünya geneline bakıldığında iyi durumda olduğumuz söylenebilir, en azından şimdilik.

Peki bu durumun daha kötüye gittiğini düşünelim.

Şu an için böyle bir durum söz konusu olmasa bile farz edelim ki sokağa çıkma yasağı gelirse, iş yerleri tamamı ile bir süre kapatılırsa insanların durumu ne olacak?

Halkı aslında en fazla paniğe sokan da akıllarda ki bu soru.

Ekonomik açıdan ne yapılacağı, çalışılmaz ise barınma, beslenme ve bunun gibi diğer ihtiyaçları karşılama gücü nasıl sağlanacak düşüncesi.

Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığı durumunda devletin bu durum ile alakalı mutlaka bir şeyler yapacağı düşüncesi içerisindeyim.

Bu nedenle öncelikle en kötüsünü düşünüp kendimizi daha tedirgin ve panik bir hale sokmak yerine sakin kalıp yapılması gereken hususlara dikkat etmeliyiz.

Yaşanılan bu olaylara karşı aslında durumun seyrini değiştirecek olan yine bizleriz.

İyiye mi gitsin istiyoruz, yoksa kötüye mi?

Eğer sabırla söylenenleri dinler, temizliğimize dikkat edersek, bu durumu en az zararla atlatıp hem maddi açıdan hem de manevi açıdan hasarımız en düşük seviyede bu hastalıktan kurtulmuş bir toplum olabiliriz.

Son olarak da defalarca tekrar edilen hususlardan en önce dikkat edilmesi gereken de okulların tatile girdiğini düşünmemeliyiz.

Sadece önlem amaçlı ara verildiğini, tatil olarak nitelendirmemek gerektiği bu nedenle dışarıya çıkıp bol bol gezmek değil evinizde kalmalısınız, uyarılarını kendimize ve çevremize hatırlatmak, unutmamak gerekir.

  Bu yazı 5538 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI