ABD’den 110 milyon doz ‘aşı’ bağışı

Beyaz Saray, ABD'nin Afganistan'dan Zambiya'ya kadar dünya genelinde 60'tan fazla ülkeye 110 milyondan fazla doz COVID-19 aşısı bağışladığı ve aşıların bu ülkelere gönderildiğini bildirildi.
 Tarih: 03-08-2021 19:04:06   Güncelleme: 03-08-2021 19:23:06
ABD’den 110 milyon doz ‘aşı’ bağışı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden'ın dünya çapında yeniden yükselişe geçen vakaların özellikle yurt dışında yavaşlatılması stratejisi kapsamında kısa zaman içerisinde bilgilendirme yapacağı da hatırlatıldı. Biden, daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin dünyanın aşı deposu olacağı sözünü vermişti.

Ancak ABD her ne kadar COVAX programı aracılığıyla onlarca ülkeye COVID-19 aşısı bağışlasa da bu küresel çapta duyulan ihtiyacın çok küçük bir kısmını karşılıyor. Beyaz Saray'ın açıklamasında, ABD'nin Haziran 2022'ye kadar 100 düşük gelirli ülkeye gönderileceğini taahhüt ettiği Pfizer aşılarının ağustos sonunda sevk edilmeye başlayacağı da aktarıldı.

Etiketler abd
  Kaynak: İGFA
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI