Biontech'te 3. doz aşının vücuda etkileri

3 doz Alman BioNTech aşısı vücudu nasıl etkiliyor? Yapılan araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Buna göre 3. doz 3 kattan fazla koruyor. Uzmanlara göre 3 doz BioNTech aşısı uygulaması Türkiye'de de gündeme gelebilir.
 Tarih: 27-08-2021 23:12:25   Güncelleme: 27-08-2021 23:16:25
Biontech'te 3. doz aşının vücuda etkileri

Alman BioNTech aşısının üçüncü doz araştırmalarından ilk veriler açıklandı. Sonuçlara göre 3. doz aşı 3 kattan fazla antikor oluşturuyor.

 Yan etkileri ikinci doz aşıdan farklı değil. 

ABD 3. DOZ BİONTECH İÇİN ONAY BEKLİYOR

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Bu MRNA aşılarını en erken toplumun büyük bir kısmını uygulayan ülke İsrail olmuştu ve onlar şunu gördüler sekizinci dokuzuncu aydan sonra kişileri tekrar pozitif ettiklerini gördüler. Böyle bir veri vardı, arkasından firmanın yapmış olduğu çalışmalarda BioNTech firmasının yapmış olduğu çalışmalarda şu görüldü altıncı yedinci aydan sonra antikor seviyelerinde bir miktar azalma oldu. Bunun üzerine tekrar bir hatırlatma dozu veya üçüncü doz yapılması gündeme geldi" dedi.

ABD'de onay çıkması halinde 20 Eylül itibarıyla üç doz MRNA aşısının uygulanması gündemde.

İlgili Haber Avustralya’da, BioNTech aşısı 12 yaş ve üzeri herkese vurulacak

3 DOZ MRNA AŞI UYGULAMASI

Türkiye'de üç doz Sinovac veya iki doz Sinovac bir doz BioNTech aşısı yapılıyor.

Uzmanlara göre bu veriler ışığında önümüzdeki süreçte iki doz BioNTech aşısı yaptıranlara üçüncü doz MRNA aşısı uygulanabilir.

İlgili Haber Hangi aşı daha etkili, yan etkileri neler? Biontech mi Sinavoc aşısı mı yaptırmalı? İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Kara konuyla ilgili şunları aktardı:

"Siz ikinci doz BioNTech aşısını olduktan sonra geçen süre altı ay veya daha fazlaysa üçüncü dozun uygulanması sanki gerekiyor gibi veriler şu anda bunu gösteriyor. Bizim ülkemizde de bu yönde değerlendirme yapılıp uygulama yapılacaktır."

3. doz aşıların uygulanmasında Delta varyantı etkili oldu

Üçüncü doz aşıların uygulanmasında İsrail örneğinde olduğu gibi Delta varyantı etkili.

Ateş Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deltada daha az sayıdaki virüs girdiğinde de hastalığa neden olabiliyor. Deltadaki problemin ikincisi de pozitif olan kişiler daha fazla virüs atıyorlar o yüzden askeri kuvvet olarak vücudumuzda daha çok kuvvete ihtiyacımız var. Bunun için üçüncü doz aşıları oluyoruz." (TRT Haber)

  Kaynak: www.milliyet.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI