BSHABERLER / SEVİNÇ ÇELEBİ
Bal-Göç ve Balkan Göçmenleri Federasyonu’nun (BGF) kurucu başkanı, Bursa iş dünyasının duayen isimlerinden Mümin Gençoğlu için anma töreni 7 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 11.00’de Bursa Emirsultan Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek.
BURSA’YA ADANMIŞ BİR ÖMÜR
1932 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali ili Darıdere kasabasına bağlı Yiğitler Köyü’nde dünyaya gelen Gençoğlu, 1950-51 göçüyle ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelerek Bursa’ya yerleşti. Kamu görevlerinin ardından ticaret hayatına atılan Gençoğlu, özellikle tütün alımı ve ihracatı alanında önemli başarılara imza attı.
1970-1972 yılları arasında Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ve en çok vergi veren iş insanları arasında yer alarak ekonomi dünyasında adından söz ettirdi.
SANAYİ, SPOR VE BASINDA İZ BIRAKTI
Penguen Gıda’nın kurucusu olan Gençoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda uzun yıllar çeşitli görevler üstlendi. 1973-1978 yılları arasında Bursaspor Kulübü Başkanlığı görevini yürüterek Vakıfköy Tesisleri’nin temelini attı.
1983 yılında Doğru Hakimiyet gazetesini satın alarak yerel basının gelişimine katkı sundu. Eğitime verdiği destekle kendi adını taşıyan iki okul yaptırdı.
BALKAN TÜRKLERİNİN SESİ OLDU
1985 yılında Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) kuran Gençoğlu, Balkan Türklerinin hak mücadelesinde öncü rol üstlendi. Daha sonra bu yapıları Balkan Göçmenleri Federasyonu (BGF) çatısı altında birleştirdi.
1991 yılında Anavatan Partisi’nden Bursa Milletvekili seçilerek TBMM 19. Dönem’de görev yaptı.
ACI BİR VEDA
Mümin Gençoğlu, 7 Şubat 1993 tarihinde eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci’nin cenaze törenine giderken Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.
Evli ve dört çocuk babası olan Gençoğlu, vefatının 33. yılında sevenleri tarafından rahmet ve minnetle anılacak.
Bazı isimler yalnızca bir döneme değil, bir şehre ruh verir.
Mümin Gençoğlu da Bursa’nın hafızasında; sanayide attığı adımlarla, sporda açtığı yolla, Balkan Türklerinin sesi oluşuyla yaşamaya devam ediyor.
Geride bıraktığı eserler birer yapıdan ibaret değil; vefa, mücadele ve memlekete adanmışlığın izleri…
Onu anmak, yalnızca geçmişi hatırlamak değil; değer üretmenin, sorumluluk almanın ve köklerine sahip çıkmanın ne demek olduğunu yeniden düşünmektir.
Rahmetle…
Sevinç Çelebi
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|