Bursa Valiliği bir kez daha uyardı!

Bursa Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
 Tarih: 08-01-2026 00:02:43
Bursa Valiliği bir kez daha uyardı!

Bursa Valiliği sosyal medya hesabı üzerinden uyarı yayınladı.

Yapılan paylaşımda şiddetli yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekildi.

Valiliğin paylaştığı metinde şu ifadeler kullanıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.01.2026 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren ilimizin güney kesimlerinde (Kestel, Yenişehir, İnegöl, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Orhaneli) yağışların yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde (21-50 kg/m²) olması beklenmektedir. Akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yağışların, 1.600 metre rakımın üzerindeki yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Ayrıca; 08.01.2026 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren ilimiz genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (50-70 km/saat) beklenmekte, fırtınanın yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer 80-90 km/saat hızlara ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli yağışlar ile rüzgâr ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Geçerlilik Periyodu:

08.01.2026 - 05.00

09.01.2026 - 09.00

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

BURSA VALİLİĞİ

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BURSA Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI