CHP oylarının çok düşük olduğu ve milletvekili çıkaramadığı illerdeki örgütsel kapasitesini güçlendirmek için kolları sıvadı. Parti Meclisi’ne (PM) sunulan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Raporu’nda parti örgütü çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler yer aldı. Raporda, oy potansiyelini parti lehine oya dönüştürmek adına örgütlenme çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. Raporda özellikle oyların çok düşük olduğu ve milletvekili çıkarılamayan illerdeki örgütsel kapasiteyi güçlendirmek adına çalışmalar üzerinde yoğunlaşıldığı belirtildi. Rapor özetle şöyle:
ÖBEK ÖRGÜTLENMESİ: Mahalle temsilcisi olmayan yerlerde mahalle temsilciliklerinin kurulmasına, belde örgütlerimizin kurulmasına ve öbek örgütlenmesi çalışmalarına hız verilmiştir.
SANDIKLAR TESPİT EDİLDİ: Üyemizin olmadığı mahalle/köylerin, sandık görevlimiz olmayan seçim çevrelerinin ve görevlimiz olduğu halde partimize oy çıkmayan sandıkların tespiti tamamlanmış ve bunlar hakkında il başkanlıklarımıza gerekli bilgilendirmeler yapılmış, belirli periyotlar halinde de yapılmaya devam etmektedir.
HAVZA MODELİ: Gerek coğrafi açıdan gerekse yaşadıkları sorunlar açısından birbirine yakın olan ve bununla birlikte ortak sorunları da olan illerimizi, ‘havza modeli’ adını verdiğimiz bir çalışma yöntemiyle bir araya getirerek daha az katılımlı fakat örgütlenme odaklı bir çalışma yürütülmektedir.
HEDEF ARTI MİLLETVEKİLİ: Yapılan bu çalışmaların sonunda hedefimiz; bir sonraki seçimde, milletvekilimiz olan illerde Meclise bir fazla vekil göndermek, milletvekilimiz olmayan illerde ise oy artışı sağlayarak Mecliste o ilimizin bir milletvekili tarafından temsil edilmesini sağlamaktır. Bu hedefe ulaşılması demek CHP’nin Türkiye’de iktidar olması demektir.”
Performans kriteri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenen il başkanları performans kriter denetiminin yapıldığı belirtilen raporda “Bu denetim sayesinde örgüt daha dinamik bir yapıya kavuşmuştur” denildi.
Raporda, 30 milletvekili ve PM üyelerinden oluşan heyetin illerde görevlendirildiğine dikkat çekilerek, heyetlerin o ilde en az iki gün kalarak sahada vatandaş ile bire bir temas ettiği ifade edildi.