Kanser ilaçları karaborsaya düştü!

CHP'li Murat Emir, kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçların temin edilemediğine dikkati çekerek, hastaların karaborsadan ilaç satın almak zorunda kaldığını söyledi. Kamuya maliyeti yaklaşık 100 lira olan ilacın karaborsa fiyatı ise bin liraya kadar çıkabiliyor.
 Tarih: 12-03-2023 19:12:51   Güncelleme: 12-03-2023 23:26:51
Kanser ilaçları karaborsaya düştü!

Dövizdeki artış sonrasında ortaya çıkan ilaç sorunu devam ederken bir yandan da hastanelerin kanser ilaçlarını yeterince tedarik edemediği ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde yaşanan skandalı meclis gündemine taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Kanser ilaçları neden bulunamıyor?” diye sordu.

'HASTANELER İLACI YAZIYOR AMA TEDARİK EDEMİYOR'

Tedavi için hastalara yazılan bazı kanser ilaçlarının eczanelerde satışının yapılmadığını ve bu ilaçların hastane tarafından hastaya tedarik edilmesi gerektiğini vurgulayan Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Kanser tedavisinde kullanılan kalsiyum folinat etken maddeli ilaç da bu ilaçlardan birisi. Ancak hastanelerde uzunca bir süredir bulunamıyor. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi de kanser hastalarına bu ilacı yazıyor ama tedarik edemiyor.”

KUTU FİYATI KARABORSADA BİN TL

Hastaların kutusunun kamuya maliyeti yaklaşık 100 TL olan bu ilacı karaborsadan satın almak zorunda kaldığını ve bu yüzden ilacın fiyatının bin TL’ye kadar çıkabildiğini belirten Emir “Hatta bazen hastalar parasıyla bile bu ilacı karaborsadan dahi bulmakta güçlük çekiyor. Yani Sağlık Bakanlığının beceriksizlikleri yüzünden hastalar karaborsada ilaç aramaya mecbur ediliyor” dedi.

'KAÇ KUTU REÇETE EDİLDİ, KAÇI BULUNABİLDİ?'

Ortaya çıkan sorunla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya eleştiriler yönelten CHP’li Emir, şu soruları da gündeme getirdi:

“Kalsiyum folinat etken maddeli ilaç şu anda hangi hastaneler tarafından tedarik edilememektedir? Söz konusu ilaçla ilgili tedarik sorunu ne kadar zamandır yaşanmaktadır? İlacı karaborsadan hastalara temin eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bu kişiler ilacı nasıl ve nereden tedarik etmektedir? Bugüne kadar kaç kanser hastasına bu ilaçtan kaç kutu reçete edilmiştir? Bunlardan kaçı tedarik edilebilmiştir?”

  Kaynak: Bursa Hakimiyet Gazetesi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNCEL Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI