Gereğini yapacaklarına inanıyorum!

CHP Gürsu Cavit Kaya “Kıbrıs Türk tarihi için önemli bir dönüm noktasında kaybettiğimiz aziz Şehit Cengiz Topel’in hatıralarını yaşatmak için bizde CHP ve ilçede siyasi diğer muhalefet partileri hem alan gösterdik hem de üzerimize düşen sorumluğu yerine getirmeyi taahhüt ettik. Aziz şehidimizin şahadetinin 55’inci yılında Büyükşehir Belediyemizin bu konuda bizlerin özlemini dindireceğine inanıyoruz” dedi.
 Tarih: 08-08-2019 21:55:44
Gereğini yapacaklarına inanıyorum!

 

“08/08/1964. Kıbrıs'a düzenlenen harekat sırasında uçağı isabet alan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, Rum Kesimindeki hastanede gördüğü işkenceler ile hayatını kaybetti.”  Bu sözler CHP Gürsu Cavit Kaya’ya ait.  Geçmiş dönem Gürsu Belediye Başkanlarından Orhan Özcü tarafından, ilçede 35’lik yol olarak bilinen ve ismi Şehit Cengiz Topel Caddesi olarak ilk ismi verilen, Ankara Yolu girişine de Topel hatırasına dikilen anıt  geçen yıl yol düzenlemeleri kapsamında kaldırılmıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılı içersinde 22 Kavşakta trafik akışını tekrar düzenlemek amacı ile başlatılan çalışmalarda 2,5 metrelik Şehit Cengiz Topel’i tasvir eden heykel yol genişletme çalışmalarında başka bir alanda değerlendirilmek üzere kaldırılmış, ancak aradan geçen 1 yıla rağmen tekrar bir alana yerleştirilemedi.

 

DİNSİN BU HASRET!

 

 

Kaya; “Önceki dönem başkanlarımızdan sayın Orhan Özcü’nün döneminde 35’lik yol, Şehit Cengiz Topel ismi verilerek hatırasına bir anıt dikilmişti. Makamında Şehit düşen kardeşimiz belediye başkanımız Cüneyt Yıldız’ın ismi daha sonra meclis kararı ile Topel caddesine verildi ama anıt o bölgede muhafaza edilmeye devam etti. Daha sonra Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile o anıt oradan kaldırılmak zorunda kaldı. Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi üzerinde uygun bir yere tekrar anıtın tahsis edileceği, o günkü yapılan çalışmalarda zikredildi. Kavşak çalışması 28 gün içinde sonuçlandı. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen anıt ile ilgili doyurucu bir çalışma ne yapıldı nede kesin bir açıklama alabildik. Kıbrıs Türk tarihi için önemli bir dönüm noktasında kaybettiğimiz aziz Şehit Cengiz Topel’in hatıralarını yaşatmak için bizde CHP ve ilçede siyasi diğer muhalefet partileri hem alan gösterdik hem de üzerimize düşen sorumluğu yerine getirmeyi taahhüt ettik. Aziz şehidimizin şahadetinin 55’inci yılında Büyükşehir Belediyemizin bu konuda bizlerin özlemini dindireceğine inanıyoruz” dedi.

  Editör: SEVİNÇ ÇELEBİ   Kaynak: BS HABERLER
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BURSA Haberleri
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI