Ölüm cezası isteniyor! Kararını verdi...

ABD'nin Florida eyaletinin Parkland kentindeki Stoneman Douglas Lisesinde 2018'de silahla 17 kişiyi öldürdüğü, 17 kişiyi yaraladığı iddiasıyla yargılanan Nikolas Cruz, mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etti.
 Tarih: 20-10-2021 23:40:47   Güncelleme: 20-10-2021 23:56:47
Ölüm cezası isteniyor! Kararını verdi...

Yargıç, cinayet suçlamalarının her birinin asgari, şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezası gerektirdiğini vurguladı.

"Yaptığım şey için çok üzgünüm ve her gün bununla yaşamak zorundayım." ifadesini kullanan 23 yaşındaki Cruz, suçlamaları kabul etti. Savcılar ise ölüm cezası istemekte ısrarcı oldu.

Cruz'un 14 Şubat 2018'de eski okulu Stoneman Douglas Lisesinde düzenlediği silahlı saldırıda 14'ü öğrenci 17 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı.

Saldırganın olayda yasal olarak temin ettiği yarı otomatik silah kullanması, ülke çapında bireysel silahlanma karşıtı protestolara neden olmuştu.

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde Cruz'un, Florida Cumhuriyeti adlı beyaz ırkçı bir gruba üye olduğu ve Müslümanlarla siyahilerden "nefret ettiği" belirtilmişti.

  Kaynak: www.milliyet.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI