Sanatın İzinde İki Kadın: Bursa’da Yeni Bir Yaratıcı Mekân

İki eğitimci ressam Semiha Erol Çiftçi ve Özlem Özkan tarafından açılan Artekol Sanat Atölyesi’nde resim, seramik, heykel gibi çeşitli görsel etkinlikler yapılıyor.
 Tarih: 09-01-2026 20:45:08
Sanatın İzinde İki Kadın: Bursa’da Yeni Bir Yaratıcı Mekân

Bursa’da iki eğitimci kadının hayata geçirdiği Artekol Sanat Atölyesi, kısa sürede kentin sanat meraklılarının buluştuğu sıcak bir üretim alanına dönüştü. Resimden seramiğe, heykelden dokulu çalışmalara kadar birçok disiplinin bir arada yürütüldüğü atölye, hem profesyonellere hem de hobi amaçlı katılımcılara kapılarını açıyor.

Atölye ile ilgili bilgiler veren eğitimci ressam Semiha Erol Çiftçi, “Öncelikli amacımız kendi resimlerimizi yapmaktı. Çünkü resim yapmak gerçekten başlı başına bir mekan gerektiren bir olay. O yüzden atölyemizi açtık; ancak resim öğretmenliği yanımız baskın geldi ve insanlara atölyemizi açmaya karar verdik. Şu an hem kendi resimlerimizi yapıyoruz hem de talep olduğu sürece insanları atölyemize kabul ediyoruz. Onlarla birlikte çalışıyoruz.”

Paslı demirden sanata geçiş

Kendi yaptığı çalışmalar hakkında da konuşan çiftçi, “Ben bir demirci kızıyım ve pas dokusunun içinde büyüdüğüm için sürekli o pasa karşı bir sempatim vardı. Onu resmetmeye başladım ve kendi serimi oluşturdum. Yedi yıldır sürekli pas çalışıyorum ve renkli yaşlı kadınlar çiziyorum. Bu çalışmaların halk tarafından beğenilmesi beni oldukça mutlu ediyor,” dedi.

Sanatsal gelişimi destekleyen atölye

Atölye çalışmaları hakkında konuşan eğitimci ressam Özlem Özkan, “Atölyelerimiz görsel sanatlar alanında seramik, resim, heykel ve dokulu tablo olarak dallara ayrılıyor. Biz burada her alanda bireysel eğitimi amaçlıyoruz. Seramik alanında özellikle teknik anlamda bilgiler veriyoruz. Atölyemizde günlük olarak birkaç teknik bilgi öğreniyorsunuz. Objenizi üretiyorsunuz. Daha sonrasında yapmış olduğunuz çalışmaları sahiplerine teslim ediyoruz,” 

Sanatın yaşı yok

Her yaştan her gruptan insanları kabul ediyoruz. Sadece dört yaş altındaki çocuklar, daha karalama evrelerinde oldukları için çok fazla hitap edemiyoruz.

Programa özel tasarım kupa

Line TV’de yayınlanan 90+ programında da Artekol Sanat Atölyesi’nden çıkan özel el emeği kupalar kullanılıyor.

Program için özel tasarlanan ve üzerinde Bursaspor ile Line TV logolarının yer aldığı kupalar, spor program sunucusu Sedat Yoğurtcu ve spor yorumcuları Mehmet Ali Ekmekçi ile Vedat Yücebaş’a hediye edildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BURSA Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI