Spor giyim devi yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Spor giyim devi, iş gücünde yüzde 1'in altında küçülmeye giderken tüketiciyle bağını güçlendirmeyi hedefliyor.
 Tarih: 29-08-2025 10:40:57
Spor giyim devi yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Nike, CEO Elliott Hill'in liderliğinde yürütülen dönüşüm planları kapsamında, kurumsal iş gücünde yüzde 1'den daha az bir azalmaya gidileceğini açıkladı.

Şirket, bu kararın spor ve tüketici bağlantısını güçlendirmeyi amaçlayan daha geniş çaplı bir yeniden yapılanma sürecinin parçası olduğunu vurguladı. Haziran ayında duyurulan dönüşüm kapsamında Nike, spor dallarına göre ekiplerin yeniden yapılandırılacağını belirtmişti. Bu adım doğrultusunda, çarpraz fonksiyonel ekipler aracılığıyla organizasyonun daha verimli çalışması hedefleniyor. Şirket, "Yeni yapılanmamız spor ve spor kültürünü merkeze alarak tüketiciyle daha güçlü bir bağ kurmayı amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

Nike'ın açıklamasına göre küçülme oranı oldukça sınırlı olacak. 31 Mayıs itibarıyla dünya genelinde yaklaşık 77 bin 800 çalışanı bulunan şirket, bu adımı küresel çapta uygulayacak. Perakende ve yarı zamanlı çalışanlar da dahil olmak üzere, iş gücünde yüzde 1'in altında bir daralma öngörülüyor.

  Kaynak: BURSADA BUGÜN
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI