Türkiye, Libya'ya yardım elini uzattı! Arama kurtarma ekipleri bölgede

Milli Savunma Bakanlığı, sel felaketinin yaşandığı Libya'ya arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyan uçağın ulaştığını bildirdi.
 Tarih: 12-09-2023 14:59:20   Güncelleme: 12-09-2023 15:00:20
Türkiye, Libya'ya yardım elini uzattı! Arama kurtarma ekipleri bölgede

Libya'nın Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 bin de kayıp var. Türkiye, sel felaketiyle boğuşan ülkeye yardım elini uzattı. Arama kurtarma ekipleri ile temel yaşam malzemelerini taşıyan uçak Libya'ya ulaştı.

YARDIM ELİNİ UZATAN İLK ÜLKE TÜRKİYE

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Türkiye, kasırga felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısında bulunan dost ve kardeş ülke Libya'ya yardım elini uzatan ilk ülke oldu. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla AFAD'ın arama-kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerini Libya'ya ulaştırdık" bilgisi paylaşıldı.

"YAKLAŞIK 20 BİN AİLE YERİNDEN OLDU"

Libya Kızılayı Sözcüsü Tevfik Şükri, ülkenin doğusunda etkili olan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Derne'deki durumun "trajik" olduğunu belirten ve yardım çağrısında bulunan Şükri, "Yerinden olan aile sayısını 20 bin olarak tahmin ediyoruz. Bu durum Derne, Beyda ve çevre bölgelerdeki insanlara yardım elinin uzatılmasını gerektiriyor." ifadelerini kullandı. Şükri, Kızılay ekiplerinin kayıpları arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

  Kaynak: www.haberler.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI