NİL ARABACI
  Güncelleme: 15-07-2020 16:12:00   15-07-2020 16:10:00

15 Temmuz Kahramanı!

Tarihe damga vuran olay 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşti.

Ömer Halisdemir, vatanın öz evladı, bizlerin şehidi hafızalara kazınan darbenin önemli isimlerinden biridir.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir Çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiş.

Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer almıştır.

O vatanı için canını veren gözünü hiç kırpmadan uğruna şehit olduğu ülkesinin yiğit evladı adın tarih yazacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı koymak için Çok kıymetli Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın sokağa çıkma çağrısına uyan vatandaşlar, darbe girişimini engellemek ve demokrasiye sahip çıkmak için kahramanca direndiler ve tarihe altın harflerle kazındılar.

Bu millet seninle gurur duyuyor memleket sevdasının önüne hiç bir şeyin geçilmediği adeta şehit bedenlerin ne denli güçlü olduklarına şahit olduk.

Şehadet şerbetini kana kana içen şehitlerimiz her zaman yüreklerimizde yaşayacak ülkesi için canlarını ortaya koyan Aziz şehitlerimizi ve Gazilerimizi asla unutmayacağız.

 O karanlık darbe gecesinde  hain saldırı sırasında  Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emirle   göğsünden vurarak öldürdü.

 Semih Terzi'nin korumalarından Üsteğmen Mihrali Atmaca,Binbaşı Fatih  Üsteğmen  Halisdemir'in hayatına acımasızca bir şekilde 30 kurşun sıkarak son verdi.

Darbe girişiminin kilit ismi ve 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir, darbenin seyrini değiştiren isimlerin başında geliyor.

Şehit Ömer Halisdemir'i ve darbe gecesinde şehit olan evlatlarımızı, kardeşlerimizi rahmetle minnetle ve saygıyla anıyoruz...

  Bu yazı 4251 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI