ŞULE GÜLENÇ
  12-05-2020 16:20:00

Bu ne özentilik bu ne kıskançlık!

Hani şu salgından önce her gün gezip tozan, her gittiği yeri, yediklerini, içtiklerini paylaşan sosyal medyacı grup nerelere kayboldu? (Yanlış anlaşılmasın paylaşmak kötüdür demiyorum. Paylaşmak güzeldir fakat dozunda. Ayrıca paylaşma amacı başkalarının gözüne sokmak için olmamalı.)

Bu grup aslında hiçbir yere kaybolmadı. Eksiksiz bir şekilde evde de yapacaklarına devam ediyorlar. Zaten bizler yararlı bir şey yapmaktansa böyle birbirimizle yarışılmayacak konularda yarışıyoruz. Paylaşım yapamazsa nefes alamayacak bu grup artık evde yaptığı yemek, tatlı, temizlik ve en meşhur olanlardan ekmek videosu paylaşır olmuş. Biriniz yapın neden arkasından hepiniz yaparsınız ki? Şunu unutmamak gerek, vaktiyle gezmekten zaman bulamayan bu sosyal medyacı grup şimdi yaptıkları ibadetleri de paylaşır olmuş. O zaman ibadetlerinizi paylaşmaz iken şimdi mi gözler önüne seriyorsunuz?

Ne zamandır yaptığımız ibadetler insanların gözüne sokmak için yapılmaya başladı?

Hayatımız sosyal medya olmuş gibi. Bir bakıyorsunuz biri bir şey yapmış ise arkasından onun gibi birçok kişi aynısını yapmış. Sanki bir yarışa girmişiz. Kim daha iyisini yapıp paylaşıyor yarışı.

Bu ne özentilik bu ne kıskançlık!

Bunlar mı bize yarar sağlayacak? Toplum bu şekilde kendini nasıl geliştirecek? Boş vakitlerimizde bu yarışlara girip kendimizi, hırslarımızı, kıskançlığımızı mı kullanıp zaman geçireceğiz?

Bence artık bunlara bir son vermemiz gerekiyor. Güzel şeyler yapmak için önemli bir fırsat içerisindeyiz. Ama kimse bunun farkında değil. Mesela hanginiz şuan internet üzerinden birçok sitenin akademik açıdan veyahut da hobi, yaşam gibi birçok konuda verdiği eğitimlerden haberdar… Hiçbiriniz!

  Bu yazı 3823 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI