Adıyaman'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. CNN TÜRK muhabiri bölgeden son durumu aktardı. Öte yandan Malatya'da 6 katlı bir binanın çöktüğü öğrenildi.
 Tarih: 10-03-2023 00:07:01   Güncelleme: 10-03-2023 00:55:01
Adıyaman'da 4.5 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) yer alan bilgilere göre, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin saati 21.55 olarak açıklanırken derinliği 9.6 km olarak kaydedildi.

"SÜRESİNİN UZUN OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ"

CNN TÜRK muhabiri Samet Güner, "İlk günden beri buradaydık, yüksek şiddetli hissettiğimiz bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Baya sallandık. Biraz süresinin uzun olduğunu söyleyebiliriz. Herkes hissetmiş. Şu an için bize ulaşan olumsuzluk olmadığını söyleyebiliriz. 4 üzeri depremler hissediliyor." açıklamasında bulundu.

MALATYA'DA 6 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Malatya'da, ağır hasarlı 6 katlı bir bina, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından yıkıldı.

Olay, akşam saatlerinde Saray Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde meydana geldi. Adıyaman'ın Sincik ilçesinde saat 21.55'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya'da da hissedilen depremde, önceden ağır hasar alan 6 katlı bina yıkıldı. Çökme ihbarıyla olay yerine, arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, enkazda kimsenin olmadığını belirledi.

VALİ ŞAHİN: HERHANGİ BİR CANLININ OLMA İHTİMALİ YOK

Olay yerine gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin, bir kısmı enkaz halinde olan binanın çöktüğünü belirterek, "Hemen arkada bulunan iş makinalarıyla burada enkaz kaldırma çalışmaları yapıyordu. Bina bu şekildeydi, bir parçası yıkılmış bu son artçıyla beraber. Herhangi bir canlının olma ihtimali yok. Zaten enkaz kaldırmaları sırasında kontrollü bir şekilde yıkılıyordu zaten. Bu artçı da onu biraz hızlandırmış. Bu artçıda Malatya'da başka yıkılan bina yok" dedi.

AFAD’DA DEPREM KOORDİNASYON TOPLANTISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında deprem koordinasyon toplantısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve bazı bakan yardımcıları katıldı. Toplantıda Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün hazırladığı Türkiye’nin fay hatları hakkındaki sunum eşliğinde deprem riskleri değerlendirildi. Depremden etkilenen vatandaşların barınma ve sağlık ihtiyaçlarının ele alındığı toplantıda, konteyner kent kurma çalışmaları da görüşüldü. Hizmetlerin devam edebilmesi için gerekli personel, altyapı ve maddi ihtiyaçlar üzerinde durulurken, depremzedelere sağlanacak olan ödenek ve destekler de konuşuldu.

  Kaynak: www.milliyet.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNCEL Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI