BOTAŞ'dan doğalgaz zammı açıklaması: Asgari düzeyde yansıttık

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), dün yapılan doğal gaz zammını tüketicilere 'asgari düzeyde' yansıtıldığını ifade etti.
 Tarih: 01-06-2022 19:58:27
BOTAŞ'dan doğalgaz zammı açıklaması: Asgari düzeyde yansıttık

Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğinden beri zarar eden BOTAŞ, dün konutta kullanılan doğal gaza yüzde 30 yaptı. Böylece konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 3 bin 264 lira oldu. BOTAŞ,  1 Nisan'da da konutta kullanılan doğal gaza yüzde 35 zam yapmıştı.

Şirket, ardı arkası kesilmeyen zamları ise "asgari düzeyde bir düzenleme" olduğunu ifade etti. BOTAŞ'ın dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarından bahsettiği açıklaması şu şekilde;

"Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. 1 Haziran itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Haziran'dan geçerli olmak üzere, sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 10,23, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 16,28, konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 30 artış yapılmıştır. Bu artışlara rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğalgazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir."

  Kaynak: bursadabugün
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI