Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa 15. Olağan il Kadın Kolları Kongresi Merinos'ta düzenlendi.

Yapılan kongreye Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekillerinden Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, mevcut CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkan Adayı Fatma Özgür ve çok sayıda parti delegesi katıldı.

Tek adaylı olarak gerçekleştirilecek seçimde mevcut Başkan Aysel Okumuş'un görevini Fatma Özgür'e devretmesi bekleniyor.
Toplam 321 delegesi bulunduğu Kadın Kollarında oy kullanma işlemi saat 17.00'ye kadar devam edecek.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ HALKIN UMUDUDUR"
Mevcut CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş seçim öncesi veda konuşması yaptı. Okumuş, "2020-2024 yılları arasında göreve başladığımız yıldan itibaren bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partimiz adına her alanda örgütümüzün gücünyle çalışmaya devam ettik, Devam edeceğiz. Son yerel seçimlerde Bursa'da büyük başarı elde ettik. Daha çok çalışacağız. Yerel seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı taşımak için mücadelemiz, yürüyüşümüz devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi halkın umududur. Bu zor günlerden aydınlık günlere hep beraber çıkacağız. Ekonomik sıkıntı çekmeden yaşayacağı özgürler çok yakında. Birbirimize dayanarak, yeter ki biz kadınlar güçlü olduğunuza inanalım" ifadelerini kullandı. Okumuş, şiddete uğrayan kadınların her zaman yanında olduklarını belirterek hayvan haklarının en büyük gündem konuları olduğunu söyledi. Tüzükte kadınlar varlıklarının bulunması gerektiğini ifade eden Okumuş, mücadele edeceklerinin altını çizdi. Son olarak Okumuş, Genel Merkez'den Kadın Kollarına maddi destek sağlanmadığını vurguladı.

CHP Bursa İl Kadın Kolları'nın gerçekleştirdiği kongrede Divan Başkanlığına Mehtap Yücel, Başkan Yardımcılığına Selin Yılmaz ve Yazmanlığa Şenay Şahin seçildi.

"OMUZ OMUZA VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜN"
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Kadınların dayanışma ve birlikteliklerine vurgu yaptı. Başkan Özdemir, "Siz yeter ki dayanışmanızı, birlikteliğinizi omuz omuza verdiğiniz mücadeleyi sürdürün" dedi. Nilüfer Belediyesi'nde disiplinli ve çalışkan bir ekip olduğunu belirten Özdemir, "30 müdürümüz var, 18' kadındır. Daha da çoğalmak için hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Son olarak Başkan Özdemir, CHP Genel Merkezi'nde seçimler öncesinde bir bildirge imzaladıklarını ve bu bildirgede eşitlik sözlerine yer verildiğini hatırlattı. Başkan Özdemir profesyonel personel kadrosunda cinsiyet kotasına dikkat ettiklerini belirtti.

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkan Adayı Fatma Özgür'ün konuşmasından satır başları şöyle:
Örgüt dayanışmasına en sıcak destek, adaylara bir güven, yüreklere bir umuttur kongreler.. Partimize olan sadakat ve bağlılık duygularımızın bir göstergesi, örgüt bilincimizi kuvvetlendirdiğimiz birlik-beraberlik ve dayanışma günleridir.
"KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ TEMEL HAKTIR"
Kadın-erkek eşitliği temel bir haktır. Kadın-erkek eşitliği, çağdaş ve demokratik bir toplum olmanın en temel belirleyicisidir. Toplumsal refahın adil paylaşıldığı, demokratik bir toplumda eğitim, sağlık, istihdam, siyaset ve sosyal hayata katılım açısından kadınların ve erkeklerin eşit olması esastır.
Ne yazık ki savunduğumuz, mücadelesini verdiğimiz kadın-erkek eşitliği yaklaşımı ne Anayasa'da ne diğer yasalarda ne de parti tüzüğümüzde tam olarak karşılığını bulmuştur.
"ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ ZAYIFLATMAKTADIR"
Cumhuriyet'in kuruluşunun üzerinden 100 yıl geçmiş olmasına rağmen, Türkiye kadın-erkek eşitliği açısından çağdaş ve demokratik bir devlet olmanın gereklerini tam anlamıyla yerine getirebilmiş değildir. Kadınlar için bu durum, en temel insan hakkı olan yaşama hakkına tam olarak sahip olamamaya kadar varan bir dizi sorun yaratmaktadır. Öte yandan, cinsiyete dayalı eşitsizlik sadece kadınlara değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olarak erkeklere ve bütün topluma zarar vermekte, ülkemizin geleceğini zayıflatmaktadır.
"KARAR MEKANİZMASINI TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ"
Bizler karar mekanizmasını temsil etmek istiyoruz. Sadece biyolojik olarak kadın kimliğine sahip olanlar tarafından temsil edilmek de değil. Kadının insan haklarını içselleştirmiş ve onu savunma konusunda samimi bir duruş sergileyen kişilerce temsil edilmek istiyoruz. Daha eşit bir Türkiye ve CHP yaratma idealiyle mücadele eden Genel başkanımız ve tüm partili erkek yol arkadaşlarımıza güveniyoruz.. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100 yıllık çınar olmasının sebebi de eşitlikçi temeller üzerine kurulmuş olması, milli mücadeleden bugüne kadın - erkek omuz omuza duruşumuzdur.

"KADINLARIN NAMUSU TOPLUMUN VE AİLENİN NAMUSU OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR"
Kadın doğurgandır, yaratır. Ancak tarih boyunca da kadın bu üstün özelliğine rağmen horlanmış, ezilmiş, sömürülmüştür. Kadınların namusu toplumun ve ailenin namusu olarak görülmektedir. Bu nedenle eğitime ve çalışmaya katılmaları, faaliyetlerde bulunmaları engellenir, engellenmediğinde de çok sıkı bir denetim altında tutulur. Töre ve namus gibi gerekçelerle okuyamayan kız çocukları çok küçük yaşlarda evlendirilmekte, bağımsız ve eşit bir yurttaş olarak toplumsal yaşama katılamamakta, şiddete uğrama ihtimali de artmaktadır.
"AK PARTİ İKTİDARININ KARANLIĞINI AYDINLIĞA ÇEVİRMEK İÇİN GELİYORUZ"
Ülkemizdeki kadınlar, sorunlar yumağına hapsedilmiş durumda. ancak bizler hayatımızın üzerine çöken AK Parti iktidarının karanlığını aydınlığa çevirmek için geliyoruz. Kadınları ve çocukları yoksulluk ve yoksunluk çemberine hapsedenleri, çocukların yatağa aç girmesine seyirci kalanları yerel seçimlerde evlerine gönderdik. Şimdi erken genel seçimlerde tamamını Türkiye'nin geleceğinden, tamamen silmek için geliyoruz! AK Parti'nin katilleri, tacizcileri, tecavüzcüleri ceza indirimleriyle ödüllendiren adaletsizliğini sonlandırmak için geliyoruz!
4+4+4 eğitim sistemi ile çocuklarımızı eğitim hayatından koparan, kız çocuklarını erken yaşta evliliğe, erkek çocuklarını çocuk işçiliğine mahkum eden eğitim modelini, ÇEDES diye dayattıkları gerici dinci baskılarını, MESEM ile sermayeye peşkeş çektikleri çocuk emeğini, maarif modeli diye dayattıkları laiklik; cumhuriyet, Atatürk düşmanlıklarını yerle bir etmek için geliyoruz.
"İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YENİDEN UYGULAMAYA KOYMAK İÇİN GELİYORUZ"
Kadın cinayetlerinden sayı diye bahseden, kadına şiddeti tolere edilebilir bulan, koruma altındaki kadınların katledilmesine seyirci olan zihniyeti yerle bir edip, İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden uygulamaya koymak için geliyoruz.
Ana muhalefet olarak değil, Türkiye'nin birinci partisi olarak, hep birlikte yarattığımız rüzgarla çok daha cesur, daha inançlı, daha güçlü olarak, muhalefete düşmüş bir partinin karanlık hayallerini yıkmak için geliyoruz. Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Partimizi iktidara, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için geliyoruz! Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde laik, demokratik, hukuk devletinin ve kadın-erkek eşitliğinin temelini oluşturan devrimlerini, Türkiye Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ışık tutmak amacıyla devam ettirebilmek ve ülkemizi daha ileriye taşıyabilmek için geliyoruz.










Kaynak; BursadaBugün
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|