Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, hava ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ile Kahramanmaraş çevrelerinde yağışlı olacak.
Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Rüzgarın, Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis öngörülüyor.
KAR YAĞIŞI GELİYOR
Erzurum, Erzincan, Kars ile Ardahan'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde ise kar beklendiği bildirildi.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek.
Yağışların Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar, Iğdır ve Ağrı'da ise yağmur bekleniyor.
Kars kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar, öğleden sonra etkisini arttırdı. Ardahan'da da kar yağışı il merkezini beyaza bürüdü.
SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA
Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 8 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
Bölgede gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 4, Ardahan'da 5, Ağrı'da 0, Iğdır'da 1, Erzurum'da 3, Erzincan'da 7, Tunceli'de ise 8 derece kaydedildi.
Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 22, Iğdır'da 13, Kars ve Ardahan'da 9, Ağrı'da 8, Erzincan'da 7, Erzurum'da 6 derece olması bekleniyor.
SEL, SU BASKINI VE DON UYARISI
Yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
GÜMÜŞHANE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.
Kentte etkili olan yağmur sonrası gece saatlerinde kar yağışı başladı. Kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kelkit ilçesindeki Tersun Dağı ile yüksek kesimde yer alan merkeze bağlı Karamustafa köyünde kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı.
MARMAR'DA POYRAZ ETKİLİ
Marmara Denizi'nde poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Tekirdağ'da hızı saatte 45 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Süleymanpaşa Sahili'ne demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 15 şilep ile tanker, bekleyişini sürdürüyor.
Poyraz, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle 3 gündür ava çıkamayan balıkçılar, bugün de denize açılamadı.
Hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü kentte, poyrazın hafta sonu da etkili olması bekleniyor.
Poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tankerler Süleymanpaşa sahiline demirledi.
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|