Le Monde'un Türkiye seçim haritasındaki hata Yunanistan hükümetini küplere bindirdi!

Fransa basınının önde gelen gazetelerinden Le Monde'un, Türkiye seçimlerine ilişkin yaptığı haberdeki hata Yunanistan'da kriz yarattı. Fransız gazete, Yunan adalarını Türkiye'nin seçim haritasına dahil etti. Yapılan yanlışın ülkede fark edilmesi üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, hatanın düzeltilmesi çağrısında bulundu.
 Tarih: 16-05-2023 22:58:59   Güncelleme: 16-05-2023 23:10:59
Le Monde'un Türkiye seçim haritasındaki hata Yunanistan hükümetini küplere bindirdi!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri, tüm dünyada ilgiyle takip edildi. Ekathimerini'nin haberine göre,Fransa'nın dünyaca bilinen gazetelerinden Le Monde, ikinci tura kalan seçimle ilgili yaptıkları haberde kullandığı haritada Ege'de bulunan Yunan adalarını Türkiye haritasına dahil etti.

DIŞİŞLERİ BAKANI VE PARİS BÜYÜKELÇİSİ DEVREYE GİRDİ

Le Monde'un yaptığı bu hatanın Yunanistan'da da fark edilmesi üzerine, ülkede küçük çaplı bir kriz yaşandı. Halktan gelen tepkiler üzerine geçen hükümet yetkilileri, dış işlerini devreye soktu. Yunanistan'ın Paris Büyükelçisi Dimitrios Zevelakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın verdiği talimatla Le Monde ile iletişime geçti.

Büyükelçi Zevelakis'in, söz konusu haritanın silinmesi ve bir daha yayınlanmaması talebi Le Monde tarafından olumlu karşılandı. Gazete, Büyükelçinin talebinden kısa bir müddet sonra paylaşımı kaldırdı.

  Kaynak: www.haberler.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER DÜNYA Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI