Video çekip Atatürk'e hakaretler savuran şahıs, duruşmada çark etti: Çok pişman oldum

10 Kasım'da cuma namazı sırasında Atatürk'e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk'e ve imama hakaret eden şahıs, tutuklanmıştı. Hakim karşısına çıkan genç adam, "Hutbede olmamasına rağmen imam 'Ruhuna Kur'an okuyalım' deyince sinirlenip videoyu çektim. Sonrasında pişman olup hesabımı kapattım" diyerek kendini savundu.
 Tarih: 20-12-2023 21:28:46   Güncelleme: 20-12-2023 22:40:46
Video çekip Atatürk'e hakaretler savuran şahıs, duruşmada çark etti: Çok pişman oldum

İstanbul Gayrettepe'de cuma namazı sırasında Atatürk'e dua edilmesine tepki gösterip Atatürk'e ve imama hakaret eden şahıs hakim karşısına çıktı. Pişman olduğunu söyleyen şahıs, beraatını talep etti.

TUTUKLANMIŞTI

10 Kasım 2023 tarihinde Gayrettepe'de bir camideki cuma namazı sırasında Atatürk'e dua edilmesine tepki gösteren, camiden çıktıktan sonra sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden A.B., Ümraniye'de gözaltına alınmıştı. Şahıs 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

"ÇOK PİŞMAN OLDUM"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanığın Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan 1.5 yıldan 4 buçuk yıla kadar hapsi istendi. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık A.B. ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık savunmasında şunları söyledi; "Ben, hutbede Mustafa Kemal Atatürk anması olmamasına rağmen imam 'Ruhuna Kur'an okuyalım' deyince sinirlenip videoyu çektim. Sonrasında pişman olup hesabımı kapattım. Ben bu hakaretlerin İslam dininde de kabul görmeyeceğini biliyorum. İslam güzel ahlaka dayalıdır, bu yüzden çok pişman oldum.

"KAFİR DERKEN ATATÜRK'Ü KASTETMEDİM"

Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum. Ben kafir derken Atatürk'ü kastetmedim. Paylaşımın 10 Kasım'a denk gelmesi de planladığım bir şey değildi."

DURUŞMA ERTELENDİ

Mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcıya gönderilmesini isteyen mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

  Kaynak: www.haberler.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNCEL Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Takım O G M B A Y P AV
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI