NAZAN BOZAN
Ağaçlarla kaplı, muhteşem bir parka bakan bu balkonda Simyacı'ma kahvaltı hazırlamanın telaşındayım.
Yağmurlu ve kasvetli havalarla vedalaşmış, erkenden doğan ve mutluluk melodileri fısıldayan güneşle beraber dün gece ilk kez balkonda keyifli bir masa hazırlamış, gece boyunca uzayan bir yemek yemiş, doyumsuz sohbet etmiştik.
Şimdi günün en mutluluk veren öğünü sabah kahvaltısında kuş cıvıltıları arasında bir yandan kahvaltı hazırlıyor, bir yandan da bayram tatili için planladığım(iz) çadır tatilini hayal ediyorum.
Simyacı... Hayallerime hayal katanım..
Çadır ve tatil denilince aklıma gelen tek görüntü rahmetli anne ve babamın bir aylık yaz tatili için Uludağ'da kurdukları çadır günlerimizdir.
Üç dört yıl süren, sonrasında anneme zor geldiği için otel tatillerine geçtiğimiz o macera dolu günlere özlem var içimde.
O günlerden anımsadığım bu keyfi, neşe, mutluluk dolu zamanların başrol oyuncuları babam, annem, apartman komşumuz Ayşen Teyze ile eşi Ahmet Amca ve onların aralarında birer yaş olan oğulları ile özgürce koşup oynadığımız, mis gibi kekik kokusuyla uyandığımız o eşsiz çocukluk günleridir.
Şimdi Ahmet Amca ve Ayşen Teyzenin dairesinde ikamet eden ortanca oğulları Orhan'In sosyal medya paylaşımlarında karavana çevirdiği aracıyla sevgili eşi Ümmühan ile yaptığı yolculukları görünce tutturmuştum.
Yollar beni çağırıyordu yine…
"Artık 5 yıldızlı otellere tıkılıp kalmak istemiyorum, sahil sahil gezip doğayla iç içe olmak istiyorum" dediğimde canım Simyacı hortlak görmüş gibi yüzüme bakmıştı ilk önce.,.
Otel konforundan çadır hayatına geçmenin bende nasıl bir etki yaratacağını düşünüyordu şüphesiz.
Hiç umursamadım o yüz ifadesini.
Biliyorum en son 10 yaşındayken yaşanmıştı o masalsı çadır tatilleri benim hayatımda, ama sosyal medya üzerinden izlediğim kamp görüntüleri, Orhan ve Ümmühan'ın bitmek bilmeyen seyahat tutkusu, Simyacı'nın benim çılgın yanıma dokunan motor tutkusu beni kısa sürede karşı konulamaz bir kamp isteğine sürükledi.
Kendi işimde rahat ve özgür zamanlarım olsa da Simyacı'nın işi nedeniyle sadece resmi tatil günlerini kullanabiliyoruz.
Onun için bayram tatili benim için hayallerime kavuşma fırsatım olsun istiyorum.
Dün geceden beri başının etini yediğim Simyacı ise her zaman ki naifliği ile "Bakarız hayatım" diyor.
Ben bir Boğa Burcu Kadınıyım, kanım inat etmek, direnmek, azmetmek üzerine akıyor.
Giyinmiş geliyor, mutfak masasını boş görünce gülümsüyor "Kahvaltıyı da mı balkonda edeceğiz bakışı var yüzünde.
Kocaman gülümsüyorum.
Evet, Evet, Evet......
Çünkü içim kaynıyor bu güzel, güneşli havalarda.
Kuş cıvıltıları, saksımdaki fesleğen kokuları, bahçede açan gülün baş döndürücü güzelliği bana çılgın bir yaşama sevinci veriyor.
Çok sevdiği filtre kahve eşliğinde hazırladığım kahvaltıya oturuyor. Yüzünde bir tatlı tebessüm..
Daha önce hava şartları ve koşuşturmaları nedeniyle kullanamadığımız balkonunuzda onun ilk kahvaltısı.
"Tam sırası" diyorum içimden.
Gece Ayvalık'ta yaşayan bir arkadaşımı aramış sahilde kamping alanları için yardımını istemiştim..,
Canım arkadaşım bu sabah bana iki harika yer bulmuş, linklerini atmış, aldığı tavsiyeleri bana iletmişti.
Yavaşça yanına sokuluyorum. "Hayatım linklere bir göz at istersen" diyorum." Sabah sabah gözünü açtığın gibi tatil hayalinde misin" bakışı atsa da gülümsüyor "İş yerine geçince bakarım" diyor. "Şimdi kahvaltımızı edelim"… Usulca başımı sallıyorum.
Ama bitmek bilmeyen bir heyecan bende, nasıl merak ediyorum çadır tatilini, nerede yemek yenilir, nerede duş alınır, yanıma nasıl giysiler almalıyım bilmiyorum.
Otel konforunda her aradığımı anında bulan ben nasıl bir maceraya yelken açıyorum kestiremiyorum.
Bu beni daha da fazla heyecanlandırıyor.
Bayrama sayılı günler kala bu sabahtan itibaren kamp yaşamı üzerine paylaşılan her yazıyı okuyorum, her görseli inceliyorum.
Hiç bir otel müşterisinin uzun soluklu dostlukları olmaz, oysa kampçılar arasında sıkı dostluklar oluştuğunu yine bu paylaşımlardan öğreniyorum.
Sımsıcak bir gülümseme oturuyor yüzüme.
Ben bu hayaller içindeyim bugün.
Sizlerin bu konuda deneyimleri varsa benimle paylaşır mısınız? Önerilere açığım, tecrübelerinizden yararlanmak isterim…
Kim bilir! Belki bir tatil dostluğu oluşur aramızda..
Henüz Simyacı "Evet" demese de ben önerilerinizle güçleneceğimden eminim.
Hadi en beğendiğiniz tatil yörelerini ve kampingleri paylaşın benimle!
Kim bilir, belki de bir yazı dizisinde birlikte oluruz.
Bayram tadında tatiller hepinize...
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Takım | O | G | M | B | A | Y | P | AV |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|
| Tarih | Ev Sahibi | Sonuç | Konuk Takım |
|---|