İçimizden biri

Öncelikle mütevazi biriyle iki kelam yapalım derseniz, doğru adres Başkan Oktay Yılmaz… Bursa’da, Yıldırım’da yaşamasından kaynaklı, ilçenin her yerine, her sokağına hakim… Her an vatandaşla iç içe… Onların görüşlerini dikkate alarak icraatları gerçekleştiriyor. Vatandaş odaklı… Çünkü kendini onlardan ayırmıyor. Ne yapılacaksa Yıldırım’a, halkla birlikte istişare halinde kararlar veriliyor. Ben yaptım oldum bitti mantığının tam tersi, ne yapılacaksa birlikte karar verelim mantığında Başkan Yılmaz. Doğaya çıkılacaksa, o da çıkıyor, çevre temizlenecekse o da gidiyor. Başkan titri umurunda değil… O Bir Yıldırımlı, O bir Bursa sevdalısı, o bir Türkiye’ye hizmet için bir nefer… Bu özellikler umarım tüm yöneticilere sirayet eder de, daha güzel bir Türkiye’ye ulaşırız. Umarım bir solukta keyifle okuyacağınız söyleşimizle başbaşa bırakayım sizleri.
 Tarih: 08-12-2022 11:24:20
İçimizden biri

Bursa'nın en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesini başlattınız. Dönüşüm nasıl gidiyor. Bu alanda hedefiniz nedir?

Öncelikle deprem kuşağında bulunan bir şehirden ve göçle birlikte hızlı büyüyen bir ilçeden bahsettiğimizi ifade etmek istiyorum.

Otomotiv fabrikalarının Bursa’ya gelmesiyle beraber de en yoğun göçün Yıldırım bölgesinin almış olduğundan...  Ancak planlı yapılaşmanın aynı hızla olmaması sebebiyle de ortaya çarpık kentleşme çıkmış.

Tüm bölgede olmasa da Yıldırım’ın böyle de bir yüzü var bir bölümünde.  

ÇARPIK KENTLEŞMEYİ ORTADAN KALDIRIYORUZ

Dolayısıyla hem depreme karşı dayanıklı konutların oluşturulması, hem de çarpık kentleşmenin ortadan kaldırılması adına çalışma yapmak gerekiyor.

BURSA’NIN KADİM BİR KİMLİĞİ VAR

Yeşil’i, Emirsultan’ı, Yıldırım Beyazıt Külliyesi, çevresi ve Cumalıkızık’ı ile Yıldırım kadim bir kent. Ancak 40-50 yıllık geçmişine baktığımızda kadim kentimizin aldığı hızlı göçle birlikte çarpık kentleşmenin de söz konusu olduğunu görüyoruz.

Bizlerde tam da bu sebepten hem depreme karşı dayanıklı konutlar oluşturmak hem de daha yaşanabilir bir kent ortaya çıkarmak adına dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ İMAR UYGULAMALARI YAPIYOR OLMAMIZ

Yaptığımız dönüşüm çalışmaların en önemli özelliği imar uygulamaları yapıyor olmamız.

Bu da demek oluyor ki;

Bizler sadece eski binaları yıkıp yeni binalar yapmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni yaşam alanları da kazandırıyoruz kamuya.

Çünkü; 10 bin m²’lik dönüşümünü yaptığımız arazinin 4 bin 500 m²’sini yola, yeşil alana, okul ve sağlık alanına ayırıyoruz.

Böylece dönüşüm sadece yeni binalar kazandırmakla kalmıyor, yeni sosyal yaşam alanları da kazandırıyor.

YÜZ ÖLÇÜMÜYLE KÜÇÜK NÜFUSUYLA BÜYÜK BİR İLÇEDEYİZ

Çünkü; Yıldırım yüz ölçümüyle Bursa’nın yüzde 1’i kadar küçük. Ancak nüfusuyla yüzde 22’si kadar da büyük bir kent.

Bu kadar yüz ölçümünde bu kadar nüfusun olması da hizmet yolunda elimizi bir hayli zorlaştırıyor.

BÜYÜK PARKLARIMIZ YOKTU

Örneğin; daha önce Yıldırım’da büyük kent parkları yoktu...

İlçemizin park zenginliği Kaplıkaya Kent Parkından ibaretti.

Lakin şimdi durum değişti.

Şükürler olsun ki artık Yıldırım İlçesinde, 50 bin m²’lik Balaban Mesire Alanımız, 200 bin m²’lik Vakıf Bera Kent Parkımız, 200 bin m²’lik Gökdere Millet Bahçemizle beraber yeni kent parkları, yeni yaşam alanları oluştu.

YAŞAM ALANLARINI EN AZ BİNALAR KADAR ÖNEMSİYORUZ

Elbette sadece büyük kent parkları kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda mahalle içlerine de günlük, hemşerilerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri alanlar gerektiğini iyi biliyor ve bu alanları da bu dönüşüm projeleri içerisinde üretiyoruz.

Özetle; eski binaları yıkarken yaşam alanlarını da en az binalar kadar önemsiyoruz, hayatın buralarda devam ettiğini asla unutmuyoruz.  

İMAR PROBLEMİ VAR

Buralarda imar uygulaması yapılmamasından kaynaklı problemler vardı.

Çünkü birçoğunun hisseli tarla tapusu var! Bırakın bina tapusunu, arsa tapusu bile yok, tarla tapusu var...

Bu yüzden imar uygulamasıyla bir yandan alanları oluştururken diğer yandan tapuları da revize ediyoruz. Tarladan arsaya dönüştürüyor ve ona göre alanlar oluşturuyoruz. 

30 BİN TAPU DAĞITACAĞIZ

Altı mahallemizi kapsayan bölgede planlama çalışmalarını bitirdik. Önce yasal bir altlık oluşturduk ki bir daha yapılan işler bozulmasın, geriye dönmek zorunda kalınmasın. Bu yıldan itibaren buradaki hak sahiplerine 30 bin tapu dağıtacağız.

Demek istediğim: Dönüşümün önündeki engeli kaldırarak işe başladık bu yüzden de başarılı olduk.

BİR MODEL ORTAYA KOYDUK:

En başta “Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi” adı altında bir model ortaya koyduk.

Bu projemiz 100 bin m²’lik bir alanda gerçekleşiyor.

40 bin m² alandan fazlasını okula, bulvara ve yola ayırdık, 60 bin m² üzerinde de Bin 244 konut üretiyoruz.

Bahsettiğim bölgenin bir yandan demografik yapısını korumak, diğer yandan da komşuluk duygularını, ilişkilerini, mahalle kültürünü de önemsiyor ve yaşatmak istiyoruz.

UZLAŞMA ORANINI YÜZDE YÜZE ÇIKARDIK

Burada 944 konut yıkıyoruz, yerine 1244 yeni konut ve ticari üniteler koyuyoruz.

Zemin + yedi-sekiz kattan oluşan bir proje hazırladık ve hemşerilerimize gittik.

Başlangıçta sunduğumuz projeye talep her ne kadar az olsa da birebir konuşmalarla ve müzakerelerle uzlaşma oranını yüzde yüze çıkardık.

Özetle: Bölgede ikamet eden herkesle anlaştık, el sıkıştık, gönlünü aldık ve yüzde yüz uzlaşmayla bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdik.

Öyle ki; daha önce asla dönüşümü duymak istemeyen halkımız şimdilerde ‘Neden bizim buradan başlanmıyor’ şeklinde sitem ediyor.

Bu da bizim ne denli başarılı olduğumuzu gösteriyor olmanın dışında, yürüdüğümüz doğru yolda bize güç veriyor. Hamd olsun verdiğimiz sözde durduk.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Seçim döneminde asla müteahhitlik yapmayacağımızı, halkın isteği doğrultusunda yol alacağımız sözünü vermiştik. “Biz önünüzü açarız, siz yaparsınız” demiştik ve öyle de yaptık.

Kimseye dairesine daire de vermedik. Hiçbir bedel ödemeden “Eski daireni getir yeni daireyi götür” gibi bir kampanya da yapmadık. Herkes üzerine düşen fark bedelini ödüyor ve bununla beraber mahallesini de yenilemiş oluyor.

Projemizin bu özelliği ile hem güzel bir model oluşturduk hem Türkiye için örnek bir çalışma ortaya koyduk, hem kamunun olduğu gibi Bakanlığımızın desteğini de aldık.

Pandemiye ve devam eden ekonomik sıkıntılara rağmen TOKİ ile beraber bir süreç yönetiyoruz şu anda. Kaba inşaatlarımız bitmek üzere. İkinci etabında da yine imar uygulaması çalışmamızı sürdürüyoruz ve buradan da devam edeceğiz inşallah.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMİYORUZ

Çınarönü Mahallesi’nde bir dönüşüm projesinin temelini attık geçtiğimiz günlerde mesela.

Göreve geldiğimizde Mollaarap Mahallesi’nde bir toprak kayması olmuştu. 304 bağımsız bölümün olduğu bir bölgeden bahsediyoruz. 38 dönümlük bir alanda oradaki hak sahiplerinin bir kısmı ile uzlaşma yolu ile satın almalar gerçekleştirirken bir kısmı ile Çınarönü mahallemizde inşaatına başlanılan Kentsel Dönüşüm Proje alanımızda yer alan taşınmazlar üzerinden “Sizi buraya taşıyabiliriz, daire verebiliriz” nezdinde uzlaşma görüşmesi yaparak daire seçimlerini yapmaktayız.

Yani, taşıma yöntemiyle dönüşüm modeli uygulaması ile vatandaşımızı bir yerden başka bir yere aktararak da dönüşümü gerçekleştiriyoruz.

YETİNMİYORUZ DURMUYORUZ

Mimar Sinan Mahallesi’nde yaklaşık 9 Bin metrekarelik alanda imar uygulaması yaptık. Yaptığımız uygulama ile 6 Bin metrekare konut alanı, 600 metrekare bir park alanı 2500 metrekare yol alanı elde ettik. Oluşan İmar parselimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından Rezerv Yapı Alanı olarak ilan edildi bizde Bakanlığımızın verdiği yetki ile üzerimize düşeni yaparak bu alanda Kentsel Dönüşüm çalışmalarımıza başlayarak uzlaşma görüşmelerimizi tamamladık, bu ay içerisinde alanımızın tahliyesini sağlayarak ve gerçekleştireceğimiz ihale ile 3 blok 131 adet olarak yapılacak yeni konut inşaat yapım sürecini başlatıyoruz.

Aralık ayının ilk haftasında Davutkadı Mahallemizde de yaklaşık 20 bin metrekare bir alanda Kentsel Dönüşüm saha çalışmalarımızı tamamlayarak hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerine başladığımız 11 Bin metrekare konut, 4 bin metrekare park, 5 bin metrekare yol alanı olarak yapılacak yeni konut sürecimize başlamış bulunmaktayız.

Ve tüm bunlar Kentsel dönüşüm sürecinin tamamını bizim yaptığımız projeler.

Büyükşehir Belediye’mizin Yıldırım Bölgesi’nde yaptığı projeler, yaptığımız plan ve imar uygulamaları ile sonuç vermeye başladı.

Yine Büyükşehir Belediyemizin 75.Yıl, Esenevler Mahallelerinde imar uygulamaları ile birlikte başlayan ve hızlı giden bir dönüşüm projesi var. Orada da kaba inşaatları bitmek üzere.

Özel sektörün yaptığı projeler var. İmar uygulamalarımızla önlerini açıyor ve de destekliyoruz.

Sinandede, Piremir, Değirmenönü ve Karapınar Mahalleleri’nde de yine dönüşüm projeleri gerçekleştirmekte.

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞUYOR

Dolayısıyla bu işi el birliği ile yürütüyoruz. Kimsenin rızası olmadan bir proje gerçekleştirmiyoruz. Büyük bir çoğunluğun rızasıyla bu dönüşüm projelerini yürütüyoruz.

Özetle; Büyük oranda uzlaşma gerçekleştirilen her yerde kentsel dönüşüm çalışması başlatabiliriz.

Burada yoğunluğu çok arttırmamak kaydıyla, kimsenin dairesine daire değil de, makul çerçevede bir uzlaşma gerçekleşmesiyle beraber, Yıldırım’ın her tarafında kentsel dönüşüm uygulamalarını yapmaya biz hazırız diyoruz.

Zor mu Yıldırım’da belediye başkanı olmak?

Evet… Yıldırım’ın çok güçlükleri var. Ancak güçlü tarafları da var.

Biz de güçlü taraflarından bakıyoruz.

Yıldırım'da Uyumayan Kütüphane 2'ye çıktı. Kentin pek çok noktasından öğrenciler ve gençler 24 saat açık kütüphanelere adeta akın ediyor. Sırada 3'ncü bir uyumayan kütüphane var mı?

Her ne kadar dönüşümü konuşsak da aslında kentin ana unsuru binalar değil, insanın kendisi olduğunu belirtmek isterim. Dolayısıyla insana yatırım yapmak en az binalara yatırım yapmak kadar değerli. Çocuklar büyüyor, ömür geçiyor ve insana yatırım yapmamız gerekiyor. Geleceğe de öyle hazırlanmak gerekiyor.

Onun için de Yıldırım’da gerek çocuklara, gençlere, gerek kadınlara dönük projeler üretiyoruz.

Gençlerin güvenli bir şekilde geleceğe hazırlanmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.

GENÇLERİMİZ, GELECEĞİMİZ

İlçemize kütüphaneler kazandırmanın henüz seçim döneminde, başkan seçildiğim taktirde ilk işim olacağı sözünü kendime vermiştim.

Çünkü bilgi toplumunu oluşturacak, geleceğimizi şekillendirecek gençlerimizdir.

Gençlerimizden emanet görüyoruz kenti, ülkeyi, çevreyi, dünyayı. Bir sürü gencin kütüphane önlerinde çok sıra beklediğine şahit olmuştuk o dönemler.

365 GÜN YAŞAYAN BİR MEKAN

Ve de hiç vakit kaybetmeden Sosyo-Kültürel Dönüşüm Projesi çerçevesinde gençlerimize Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesini kazandırdık. Haftada bir toplantı yapılan ve toplamda üç gün bile yapmayan, sözün özü 362 gün boş duran bir toplantı salonunu uyumayan bir kütüphaneye dönüştürdük.

Bu mekana adeta ruh üfleyerek 365 gün yaşayan bir mekan haline dönüştürdük.

Elhamdülillah çok da güzel bir proje oldu.

ÜÇÜNCÜSÜ GÜNDEMİMİZDE

Kütüphane konforuyla, sınırsız internet imkanıyla, çayıyla, çorbasıyla, 24 saatlik hizmetiyle sadece Yıldırımlıları değil, Bursalıların da dikkatinicelp etti.  7’den 70’e herkese açık olan kütüphanemizin şu anda 24 binin üzerinde kayıtlı üyesi var.

RANDEVU SİSTEMİNE DÖNÜŞTÜ

Kütüphanemiz öyle yoğun ilgi gördü ki günümüzde randevu sistemiyle gelinmeye başladı. Öğrencimiz kütüphaneye gelmeden webtenhangi koltuğun boş olduğuna bakıyor ve ona göre çalışma saatlerini rezerve edip geliyor, yarım saat boş bırakırsa da hemen yerine başkası geliyor.

Bu yüzden de 3. Kütüphanemizi hayata geçirmek için çalışıyoruz.

HER TARAFA YATIRIM YAPMAK

HER GÜNÜ YAŞAMAK, YAŞATMAK LAZIM

Hayat tek boyutlu değil, çok boyutlu!

Bir insanın bir elinin diğerinden büyük olması bir hastalık kabul ediliyor. Haliyle ikisinin de aynı büyüklükte ve aynı güçte olması gerekiyor ki o zaman denge oluyor. Hayata da böyle bakmak lazım, her tarafa yatırım yapmak lazım, her günü yaşamak, yaşatmak lazım.

Bir dönem Yıldırım Belediyesi hizmetleriyle değil borçları ile gündeme geliyordu. Şu anki borç durumu nedir?

Göreve geldiğimizde550 Milyon TL borcumuz vardı. Bizde felsefe olarak, ‘Biz yaptık’değil, ‘Yıldırım Kazandı’ diyebileceğimiz işler yapacağız ve ‘Biz’ değil, Yıldırım nasıl kazanır buna bakacağız.

Yıldırım için sadece Yıldırım Belediyesi’nin kaynaklarına değil, dış kaynaklarla da Yıldırım’a nasıl yatırım getiririz bunun hesabını yapacağız, kaynak üreteceğiz.

BURSA’NIN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİ YILDIRIM’DA

Ve şu an bulunduğumuz Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi Bursa’nın en büyük spor kompleksi oluşu sebebiyle de bunun en net göstergesi.

Bu kompleks Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Yıldırım İlçesine hediyesi.

Allah Razı Olsun Bakanımız Muharrem Kasapoğlu buranın işletmesini bize verdi kibizde 10 binlerce çocuğa hizmet verebiliyoruz.

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi sadece Yıldırım için değil tüm Bursa için müthiş bir değer.

Şimdi yine Bakanlığımızın da desteği ile başka alanlarda projeler üretiyoruz.

Mahallelerimize kapalı spor merkezleri, halı sahalar kazandırabilmek için canla başla çalışıyoruz.

CİDDİ KAYNAKLAR OLUŞTURDUK

Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çok ciddi destekleri var. Böylece oradan ciddi kaynak oluşturmuş olduk.

Kentsel dönüşüm projesine TOKİ üzerinden kaynak oluşturduk ve bir süreç yönetiyoruz.

Samanlı Mahallesi’nde bize kentsel dönüşümde rezerv alan olarak verilen bir bölge vardı.

Orada kentin de ihtiyacı olan lojistik alan tanımladık, süreç yönettik.

Burada da şu anda bir üretim yapıyoruz, lojistik depolar üretiyoruz.

Şu anda yaklaşık 90 -100 bin m² kapalı alana sahip bir merkez inşa ediyoruz. İnşamız yüzde 40’ı geçti. Buradan da 500 milyonun üzerinde bir kaynak ürettik çalışmalarımıza.

Tüm bunlar hep önemli alanlarda yaptığımız, kaynağı çeşitlendirdiğimiz işler. Ayrıca ilk günden itibaren eskilerin ‘İşten artmaz, dişten artar’ sözünü unutmayıp tasarrufu önemsedik.

TASARRUF YILI İLAN ETTİK

2019 yılını tasarruf yılı ilan etmiştik ve de o yıl ciddi tasarruflara gittik. Hamd olsun hiçbir sıkıntı yaşamadan o süreci de en iyi şekilde yönettik. 

Yıllık 40-50 milyon gelirimizden feragat edeceğimizi bile bile Pandemi sürecinden sonra hemşehrilerimize kolaylık olsun diye ‘Su faturalarından katı atık bedelini almayacağız’ dedik almadık.

Bazı belediyeler bu feragatı bütçelerin azalması olarak görüp mahkeme yolunu tutarken ‘Hemşerilerimize bizde destek olmalıyız’ dedik ve bunu yaptık.

KULLANILMAYAN ASFALT TESİSİMİZİ İŞLER HALE GETİRDİK

Kapasitesi çok yüksek olmasına rağmen kullanılmayan asfalt tesisimizi işler hale getirdik ve de asfalt satışları yaptık. Böylece gelir elde ettik.

Daha sonra da bu değeri ilçe belediyelerimizle ve diğer kamu kurumlarımızla paylaşmaya başladık.

BAŞKAN AKTAŞ’IN DESTEĞİ BÜYÜK

Örneğin asfalt tesisimizi Büyükşehir Belediyemizle paylaşıyoruz. Alinur Başkanımın birçok konuda olduğu gibi bu anlamda da büyük desteği var.

Büyük bir paydaş olduk. Hem belediyelerimizin ve kamununçok daha uygun şartlarda asfalt elde etmesini sağladık. Hemde buradan bir kaynak ürettik ve para kazandık.

ASFALTSIZ SOKAĞIMIZ KALMAYACAK

Kazandığımız değerle de Yıldırım’ın sokaklarını bedelsiz bir şekilde asfaltlıyoruz.

Özetle; bir yandan tasarruf tedbirleri uygularken diğer taraftan hem kaynak ürettik hem kaynaklarımızı daha verimli hale getirdik ve dışarıdan, kurumlarımızdan, bakanlıklarımızdan kaynak aktararak Yıldırım’ın ve Yıldırımlıların kazandığı projeler ürettik.

                                                        

Yıldırım, kentsel dönüşüm ile birlikte parklar ve sosyal donatı alanları anlamında da önemli hizmetlere kavuşuyor. Siz geldiğinizde park ve sosyal donatı alanları ne kadardı? Şu anki durum ile ilgili bilgi verir misiniz?

Daha önce de bahsettiğim gibi binalar kadar yaşam alanları da önemli.

Ancak ilçemizin yüz ölçümünün küçüklüğünden de bahsetmiştim…

Buna rağmen yeşil alanlarkazandırmaya kararlıyız.  Hedefimiz ilçemizde bir buçuk milyon m² aktif yeşil alan üretmek ve yaptığımız incelemeler sonrası bunu başaracağımıza inanıyoruz..

İnsanların gün içerisinde nefes alabilecek ortamları olması için büyük küçük parklar üretmeye devam ediyoruz. İnşallah Yıldırım’da yeşile doyacağız.

Ve tüm bu çalışmalarımızı dönem sonuna kadar da yetiştireceğiz.

İnsana direkt dokunan hizmetlerinizden biri de spor. Tesisleşme beraberinde madalya anlamında başarıyı da getirdi. Bu konuda da bilgi verir misiniz?

Bir kez Yıldırım’da çocuk olmak, genç olmak, kadın olmak farklı!

Mesela Bursa’da sadece Yıldırım’da kadın spor merkezleri var.

Millet Mahallesi’nde, Ulus Mahallesi’nde görülmeye değer Kadın Spor Merkezlerimiz ve şu anda Sıracevizler’de inşası devam eden bir kadın spor merkezimiz vekazandıracağımız daha nice yeni merkezler var.

Gururla söyleyebilirim ki Bursa’nın en modern spor merkezleri bizde.

30 BİN ÇOCUĞA HİZMET VERDİK

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi biraz önce de ifade ettiğim gibi Bursa’nın en büyüğü.

Burada jimnastik de var, yüzme de var, karate, halter, boks, güreş, olduğu gibi voleybol basketbol gibi takım sporlarını yapma imkanları da var.

Mahallelerimizde de bunları yaygınlaştırıyoruz.

Yaz okullarına önem veriyoruz, havuzlarımız mevcut, havuzların olmadığı yerlerde ise okul bahçelerine kurduğumuz portatif havuzlar var.

Bu şekilde binlercesine değil, on binlerce çocuğumuza ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bahsettiğim merkezlerde sadece bu yaz 30 bin çocuğumuza hizmet verdik.

SPOR OKULLARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Çocuklar buralarda sadece fiziksel hareketler yapmıyorlar. Çocuklar burada paylaşmayı, birlikte hareket etmeyi öğrendikleri gibi, takım ruhuna da sahip oluyorlar. Disiplinli olmayı,vakti yönetmeyi vecesareti öğreniyorlar.

Madalyalar alıyorlar özgüvenleri geliyor, herkes onları seyrederkenonlar alanında müsabakalarını gerçekleştiriyor.

Tüm bu unsurlar çocukları geleceğe hazırlayan önemli faktörler. Biz de spora tam da bu açıdanbakıyoruz ve spor okullarını çok önemsiyoruz.

2 BİN 193 MADALYA VE 125 KUPAMIZ VAR

Karatede ve yüzmede şu anda 3 bin 836 lisanlı sporcumuz var.

Toplamda çocuklarımızın kulübümüze kazandırdığı 2 bin 193 madalya ve 125 kupamız var.

Bu madalyaların uluslararası olanları da var, Avrupa şampiyonu, dünyada dereceye girmiş sporcularımız da var.

Çocuklarımız yurtdışına gidiyor ve bu anlamda hem ülke içerisinde hem de ülke dışarısında bizi temsil ediyor.

Naim Süleymanoğlu Kompleksimiz ulusal ve uluslararası sportif faaliyete ev sahipliği yapıyor.

Yıldırım’ın kardeş şehri olan Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Cebel Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl? Yakın zamanda ortak projeleri hayata geçirmeyi planlıyor musunuz?

Bir kere kardeşlik hukuku bizim kültürümüze ait bir hukuk olduğundan gönül birlikteliği açısından da çok önemli.

CEBEL’İN YERİ AYRI

Cebel’in de yeri bizde ayrı, çünkü Yıldırım’da birçok Cebelli yaşıyor.

Bizler bu coğrafyaya gönül coğrafyası diyoruz. Geçmişte atalarımızın yaşadığı, bırakın atalarımızı sizlerin doğup büyüdüğü yer aslında.

Dolayısıyla oralarla kopmaz bir bağımız var.

Bizde bu bağımızı pekiştirmek ve belediyeler arasında tecrübe paylaşımı, yeri geldiğinde imkân paylaşımı gerçekleştirmek için kardeş belediyelerimizle de bu anlamda zaman zaman imkanlarımızı paylaşıyoruz.

Bir takım Sosyokültürel faaliyetlerine destek oluyoruz veya oradaki bir tarihi eserin onarımına katkıda bulunuyoruz, çocuklarımızın, gençlerimizin kültürleri tanıması adına da kardeş belediyeler arasında birtakım etkinlikler düzenliyoruz.

Cebel’le ilgili şu anda çevreye ilişkin yürüttüğümüz ve Avrupa Parlamentosu’ndan da destek aldığımız bir proje var aslında. Onu çalışıyoruz. Projemizi yazdık. Şu anda süreç yürütüyoruz

Bu projeyi gerçekleştirdiğimizde balkan coğrafyasındaki kardeşlik hukukunda önemli bir noktaya değinmiş ve de çok özel bir çalışmaya imza atmış olacağız.

Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali’nin hem Avrupa Parlamentosundaki tecrübesi, hem o dönemde yaptığı bakan yardımcılığındaki tecrübesiyle beraber böyle bir projede de önemli bir adım atmış olacağız inşallah. 

Diğer sosyokültürel anlamda, birbirimizi desteklediğimiz ve buradaki insanımıza o coğrafyayı tanıtan çalışmalar yapıyoruz.

NECMİ ALİ BİR FIRSAT CEBEL İÇİN

Necmi Ali bir fırsat Cebel için. Şehre katma değer sağlıyor. Her kim ki bir taş üstüne taş koyduysa hepsinden Allah Razı olsun. Kardeşliğimiz Bursa’mız gibi kadim olacaktır inanıyorum. 

Sorularımızı sorduk, içten, dobra dobra yanıtlarımızı aldık Başkan Oktay Yılmaz’dan. Bir başka zaman, yine Yıldırım için gerçekleşecek yeni güzel hikayelerde buluşmak üzere, başarı dileklerimizle ayrıldık yanından. Teşekkürler Başkan Oktay Yılmaz.

  Kaynak: bshaberler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER RÖPÖRTAJ Haberleri
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 33 29 1 3 77 21 90 +56
2 Fenerbahçe 33 27 1 5 87 30 86 +57
3 Trabzonspor 33 17 12 4 56 43 55 +13
4 Beşiktaş 33 15 12 6 44 38 51 +6
5 Başakşehir FK 33 14 12 7 44 38 49 +6
6 Çaykur Rizespor 33 14 13 6 43 49 48 -6
7 Kasımpaşa 33 13 13 7 55 59 46 -4
8 Antalyaspor 33 11 10 12 38 38 45 0
9 Alanyaspor 33 11 10 12 43 46 45 -3
10 Sivasspor 33 11 10 12 40 45 45 -5
11 Adana Demirspor 33 9 10 14 49 44 41 +5
12 Samsunspor 33 10 14 9 37 43 39 -6
13 MKE Ankaragücü 33 8 12 13 40 43 37 -3
14 Kayserispor 33 10 13 10 37 47 37 -10
15 Konyaspor 33 8 13 12 34 47 36 -13
16 Gaziantep FK 33 9 17 7 37 50 34 -13
17 Fatih Karagümrük 33 8 16 9 37 42 33 -5
18 Hatayspor 33 7 14 12 37 46 33 -9
19 Pendikspor 33 7 17 9 37 68 30 -31
20 İstanbulspor 33 4 22 7 26 61 16 -35
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 31 22 6 3 70 27 69 +43
2 Göztepe 31 19 6 6 54 19 63 +35
3 Çorum FK 31 16 8 7 52 31 55 +21
4 Sakaryaspor 31 15 7 9 45 31 54 +14
5 Bodrumspor 31 14 7 10 39 21 52 +18
6 Kocaelispor 31 15 9 7 45 35 52 +10
7 Bandırmaspor 31 12 8 11 46 27 47 +19
8 Gençlerbirliği 31 12 8 11 37 30 47 +7
9 Boluspor 31 13 10 8 28 32 47 -4
10 Erzurumspor FK 31 11 9 11 28 27 41 +1
11 Ümraniyespor 31 10 14 7 34 42 37 -8
12 Manisa FK 31 8 11 12 38 37 36 +1
13 Keçiörengücü 31 9 13 9 28 38 36 -10
14 Şanlıurfaspor 31 8 13 10 28 33 34 -5
15 Tuzlaspor 31 8 14 9 32 46 33 -14
16 Adanaspor 31 9 17 5 24 44 32 -20
17 Altay 31 5 23 3 14 70 15 -56
18 Giresunspor 31 2 25 4 13 65 7 -52
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 34 24 5 5 76 29 77 +47
2 Van Spor FK 34 23 5 6 57 33 75 +24
3 Bucaspor 1928 34 20 5 9 51 24 69 +27
4 1461 Trabzon FK 34 19 6 9 64 35 66 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 34 16 8 10 47 29 58 +18
6 Ankaraspor 34 15 8 11 42 32 56 +10
7 Karacabey Belediye Spor 34 13 10 11 40 32 50 +8
8 Ankara Demirspor 34 14 15 5 37 38 47 -1
9 Beyoğlu Yeniçarşıspor 34 13 14 7 42 36 46 +6
10 Kırklarelispor 35 11 13 11 32 38 44 -6
11 Diyarbekir Spor 34 11 14 9 36 37 42 -1
12 Altınordu 34 10 13 11 40 34 41 +6
13 Hes İlaç Afyonspor 34 10 13 11 24 34 41 -10
14 Serik Belediyespor 34 10 14 10 29 37 40 -8
15 Nazilli Belediyespor 35 11 16 8 38 57 38 -19
16 Zonguldak Kömürspor 34 9 17 8 35 54 32 -19
17 Kırşehir Futbol SK 34 5 21 8 32 68 23 -36
18 Bursaspor 34 5 21 8 24 62 20 -38
19 Adıyaman FK 34 3 24 7 24 61 16 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 27 21 2 4 63 16 67 +47
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 27 14 6 7 39 25 49 +14
4 İnegöl Kafkas GK 27 13 6 8 35 26 47 +9
5 52 Orduspor FK 27 13 7 7 39 28 46 +11
6 Edirnespor 27 13 9 5 45 27 44 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 28 10 10 8 41 31 38 +10
8 Mardin 1969 Spor 27 11 11 5 36 32 38 +4
9 Artvin Hopaspor 27 9 11 7 33 28 34 +5
10 Karabük İdmanyurdu Spor 27 10 13 4 26 43 34 -17
11 Talasgücü Belediyespor 27 9 14 4 30 42 31 -12
12 Kırıkkalegücü FK 27 8 14 5 28 36 29 -8
13 Gümüşhanespor 27 4 13 10 23 45 22 -22
14 Malatya Arguvanspor 27 3 20 4 18 53 13 -35
15 Tarsus İdman Yurdu 27 2 22 3 19 82 9 -63
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 26/04/2024 Adana Demirspor vs Galatasaray
 27/04/2024 Kasımpaşa vs Samsunspor
 27/04/2024 Sivasspor vs Konyaspor
 27/04/2024 Fenerbahçe vs Beşiktaş
 27/04/2024 Hatayspor vs Başakşehir FK
 28/04/2024 Alanyaspor vs İstanbulspor
 28/04/2024 Pendikspor vs Kayserispor
 28/04/2024 Çaykur Rizespor vs MKE Ankaragücü
 28/04/2024 Trabzonspor vs Gaziantep FK
 29/04/2024 Fatih Karagümrük vs Antalyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Adanaspor vs Manisa FK
 28/04/2024 Boluspor vs Altay
 28/04/2024 Erzurumspor FK vs Çorum FK
 28/04/2024 Giresunspor vs Sakaryaspor
 28/04/2024 Göztepe vs Gençlerbirliği
 28/04/2024 Keçiörengücü vs Ümraniyespor
 28/04/2024 Kocaelispor vs Bandırmaspor
 28/04/2024 Şanlıurfaspor vs Eyüpspor
 28/04/2024 Tuzlaspor vs Bodrum FK
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 28/04/2024 Ankaraspor vs Nazilli Belediyespor
 28/04/2024 Esenler Erokspor vs Adıyaman FK
 28/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Bucaspor 1928
 28/04/2024 Karacabey Belediye Spor vs Altınordu
 28/04/2024 Van Spor FK vs Ankara Demirspor
 28/04/2024 Yeni Mersin İdman Yurdu vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 28/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Kırşehir Futbol SK
 28/04/2024 1461 Trabzon FK vs Serik Belediyespor
 30/04/2024 Diyarbekir Spor vs Bursaspor
 28/04/2024 Van Spor FK - Ankara Demirspor Ankara Demirspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Van Spor FK yenilmez
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Bursaspor ligdeki son 5 maçını kaybetti  Diyarbekir Spor kazanır
 30/04/2024 Diyarbekir Spor - Bursaspor Diyarbekir Spor ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Bursaspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 27/04/2024 Aliağa Futbol A.Ş. vs Kırıkkalegücü FK
 27/04/2024 Artvin Hopaspor vs 52 Orduspor FK
 27/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Edirnespor
 27/04/2024 Gümüşhanespor vs Kepezspor FAŞ
 27/04/2024 Malatya Arguvanspor vs Talasgücü Belediyespor
 27/04/2024 Mardin 1969 Spor vs İnegöl Kafkas GK
 27/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Karabük İdmanyurdu Spor
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI